• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot korporācijas "Spīdola" stipendijas

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

Trešdien, 1.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvjiem. Tikšanās gaitā pārrunāti vairāki aktuāli jautājumi.

Pašvaldību pārstāvji pauda neapmierinātību ar ieceri apvienot Valsts un Pašvaldības policiju. A.Kalvītis uzsvēra, ka Valsts policijai vispirms pašai jātiek galā ar savām problēmām – neizmaksātajiem bērnu piedzimšanas pabalstiem, neizmaksātajiem atvaļinājuma pabalstiem, jārada caurskatāma atalgojuma sistēma. Valdības vadītājs veltīja atzinīgus vārdus pašvaldībām, kas brīvprātīgi uztur savas policijas, nodrošinot iedzīvotājiem drošību un kārtību.

LLPA uzskata, ka reģionālā sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas sistēma nav jācentralizē. Asociācijas pārstāvji norādīja uz nepieciešamību turpināt šo diskusiju, jo reģionu regulatori funkcionē veiksmīgi, pārzina vietējo situāciju. A.Kalvītis aicināja turpināt šo diskusiju un LLPA aktīvāk paust savu argumentāciju.

Sarunas gaitā skarts jautājums par pasažieru pārvadājumiem pēc tam, kad 2007.gada maijā paredzēts ieviest attiecīgo Eiropas Savienības (ES) regulu. LLPA uzsvēra, ka, ieviešot šo regulu bez situācijas izvērtēšanas, pasažieru pārvadājumu sistēma var tikt salauzta. A.Kalvītis šīs situācijas risināšanā iesaistīs atbildīgās ministrijas – Satiksmes un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, kā arī attiecīgos ministrus.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka jāturpina diskusija par īpašuma ienākuma nodokli. A.Kalvītis atzina, ka jāizstrādā skaidra kārtība, kā tiek aprēķināts šis nodoklis.

Saistībā ar ES fondu jautājumiem LLPA pārstāvji vēlas redzēt definētas ministriju atbildības jomas, lai sekmētu turpmāko sadarbību, īpaši nākamā finanšu ietvara periodā (2007.–2013.gads). Runājot par ES fondu līdzekļiem nākamajā periodā, A.Kalvītis uzsvēra, ka, pēc viņa domām, būtisks atbalsts jāsniedz cilvēkresursu attīstībai, izglītības infrastruktūras uzlabošanai, zinātnes stiprināšanai un konkurētspējas uzlabošanai.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!