• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot korporācijas "Spīdola" stipendijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot korporācijas “Spīdola” stipendijas

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 1.februārī, Rīgas pilī pasniedza korporācijas “Spīdola” (Korp! “Spīdola”) Prezidentes radītās pirmās stipendijas Latvijas Universitātes (LU) filoloģijas studentei Zanei Lūsei un Rēzeknes augstskolas filoloģijas studentei Kristīnei Lelei.

Saņemot stipendiju sertifikātu, Z.Lūse un K.Lele sirsnīgi pateicās par piešķirto stipendiju, uzsverot latviešu valodas un literatūras skolotāju lomu mācību laikā. Abas studentes sacīja, ka bez stipendijām viņām nebūtu iespēju turpināt studijas, taču viņas vēlas dzīvē kļūt par labām skolotājām, kas ieinteresētu bērnus par latviešu valodu un literatūru. Prezidente novēlēja abām stipendiātēm kļūt par izcilām skolotājām, kas savukārt palīdzētu nākamo paaudžu skolēniem sekot saviem sapņiem. “Mēs visi esam dzimuši vienlīdzīgi, bet mums katram dzīvē ir savi izaicinājumi un liktenis, kuram ir gan savas labās, gan sliktās puses. Mums jādara viss, lai mūža beigās varētu teikt – visi mīnusi ir pārvērtušies priekšrocībās un iespējās.”

Prezidente pateicās korporācijai “Spīdola”, īpaši korporācijas Kanādas kopai un visiem tautiešiem, kas ziedoja stipendiju fonda nodibināšanai, par nesavtīgo veltījumu latviešu valodas un literatūras studentiem, lai nodrošinātu valsts valodas turpinātu attīstību un palīdzētu mazturīgiem studentiem. “Šādi rīkojoties, korporācija “Spīdola” ir sekojusi savam moto “Mainies, mainīgā, uz augšu!”, par vadzvaigzni izvēloties izglītību.” Prezidente korporācijai pateicās arī par izrādīto godu pasniegt “Spīdolas” stipendijas.

Sarunas laikā prezidente atzīmēja skolotāja lomu sabiedrībā un latviešu valodas mācībā un attīstībā: “Sakot šodien paldies Zanes Lūses skolotājai Agitai Zariņai, mēs sakām paldies visiem Latvijas latviešu valodas un literatūras skolotājiem, kuri lieliski dara savu darbu un ir izaudzinājuši daudzus spējīgus skolēnus.”

Atzinīgus vārdus V.Vīķe-Freiberga veltīja Vītolu fondam par viņu ieguldījumu ziedojumu vākšanā un stipendiju piešķiršanā, kā arī par atbalstu ziedojumu administrēšanā, ko tas sniedz citiem fondiem.

Godinot Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu par sasniegumiem zinātnē un valsts darbā, it sevišķi par Latvijas iestāšanos NATO un Eiropas Savienībā, studenšu korporācijas “Spīdola” Kanādas kopa pagājušajā gadā ierosināja dibināt prezidentes mūža stipendiju. Lai savāktu līdzekļus stipendijai, “Spīdola” un Kanādas latviešu centrs 2005.gada 4.jūnijā Toronto rīkoja līdzekļu vākšanu sarīkojumā “Latvieši jaunā pasaulē”, kurā runu vairāk nekā 300 klātesošajiem latviešiem sacīja Vaira Vīķe-Freiberga. Sarīkojuma ietvaros saziedotie līdzekļi ir paredzēti stipendijām pedagoģijas, baltu filoloģijas un latviešu literatūras studentiem, lai sniegtu nolūkā savu ieguldījumu latviešu valodas un literatūras izkopšanā, attīstībā un valodas un literatūras mantojumu nodošanā nākamajām paaudzēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!