• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2006., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ukrainas sadarbību aizsardzībā un iekšlietās

Vēl šajā numurā

20.01.2006., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju konsultācijām

17.janvārī Maskavā notika Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju konsultācijas, kuras no Latvijas puses vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke, no Krievijas puses – ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Titovs.

Sarunu laikā abas puses apliecināja, ka starpvaldību komisija ir nozīmīgs instruments valstu sadarbības veicināšanā. Krievijas puse uzsvēra gatavību aktivizēt darbu starpvaldību komisijas sagatavošanā.

Konsultāciju laikā tika veikta  visu sagatavošanā esošo līgumu revīzija. Puses vienojās par dažādu līmeņu ekspertu tikšanās nepieciešamību.

Sarunās tika skarts robežlīguma jautājums, puses apmainījās ar pozīcijām. Latvijas puse informēja par robežlīguma konstitucionālo virzību Saeimā.

Latvijas puse pievērsa uzmanību robežkontroles punkta Terehova – Buročki caurlaides spējām un to paplašināšanas nepieciešamībai.

Konsultāciju laikā pārrunāta arī reģionālā sadarbība, tajā skaitā Ziemeļu dimensijas un Baltijas jūras valstu padomes ietvaros, kā arī akcentēta Latvijas un Krievijas reģionu sadarbība.

Kā atsevišķs jautājums tika apskatītas starptautiskās aktualitātes, konkrēti procesi Balkānos un satraucošā situācija Irānā.

Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju pārstāvji vienojās par  politiskā dialoga turpināšanas  nozīmi starpvalstu sadarbībā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!