• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas sadarbību aizsardzībā un iekšlietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2006., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauninājumu ieviešanas tempiem ES

Vēl šajā numurā

20.01.2006., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas sadarbību aizsardzībā un iekšlietās

18.janvārī Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar Ukrainas aizsardzības ministra vietnieku Mikolu Nešadimu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar aktualitātēm Ukrainā aizsardzības un drošības jomā, integrējoties NATO un Eiropas Savienībā (ES), un Latvijas pieredzi, veicot reformas valsts aizsardzībā un iekšlietās.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš īsumā informēja viesi par komisijas darbu un sadarbību ar valsts struktūrām, kā arī uzsvēra starptautisko attiecību veidošanas nozīmīgumu, nododot Latvijas valsts reformu pieredzi. Viņš apliecināja mūsu parlamentāriešu gatavību dalīties pieredzē gan likumdošanas jomā, gan pārkārtojumiem militārajās struktūrās.

Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks M.Nešadims pauda prieku par šo tikšanos un pateicās par līdz šim sniegto atbalstu un palīdzību Ukrainai virzībā uz ES un NATO, norādot, ka vizītes mērķis ir tālāka divpusējo attiecību paplašināšana un pilnveidošana. “Mēs esam atklāti sadarbībai,” sacīja M.Nešadims. Informējot par iekšpolitisko situāciju valstī, viņš norādīja, ka Ukrainā notiek straujas pārmaiņas, arī pieņemtais 2006.gada budžets to apliecina – tas ir pusotru reizi lielāks, paredzot līdzekļus reformām un pārmaiņām. Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks arī pastāstīja par veiktajām reformām bruņotajos spēkos, kas paredz to pārstrukturizēšanu, samazinot karavīru skaitu, mainot sadalījumu ātrās reaģēšanas spēkos.

Sarunas laikā pārrunāti arī jautājumi, kas skar kara laika tehnikas neitralizēšanas problēmas un kodoldegvielas utilizācijas procesus abās valstīs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!