• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar robežsardzes un muitas dienesta darbiniekiem ES monitoringa misijā uz Moldovas un Ukrainas robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2005., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot 9.starptautisko vadības konferenci un pasniedzot Latvijas Kvalitātes balvas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra uzruna 9.starptautiskajā vadības konferencē "Sasniegumi = Stratēģija no idejas līdz realizācijai" 2005.gada 24.novembrī:

Vēl šajā numurā

29.11.2005., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar robežsardzes un muitas dienesta darbiniekiem ES monitoringa misijā uz Moldovas un Ukrainas robežas

24.novembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas robežsargiem un muitas darbinieci, kurus Eiropas Komisija konkursa kārtībā ir atlasījusi Eiropas Savienības (ES) monitoringa misijas īstenošanai uz Moldovas un Ukrainas robežas.

Tikšanās laikā Ministru prezidents apsveica Latvijas pārstāvjus ES misijā: A.Puriņu, J.Baltmani, I.Gargazeviču, Z.Igauni, E.Nagli un J.Simanoviču ar izturēto Eiropas Komisijas konkursu. Lielā konkurencē ir atlasīti seši Latvijas robežsardzes un muitas darbinieki, kas ir viens no labākajiem radītājiem.

A.Kalvītis pauda gandarījumu par augsto profesionālo līmeni Latvijas robežsardzes un muitas dienestos, kas ļauj Latvijai pirmo reizi piedalīties ES starptautiskajā misijā.

Viņš arī apliecināja, ka šāda palīdzība uz Ukrainas un Moldovas robežas ir vitāli svarīga un nepieciešama Piedņestras reģionam un abu valstu iedzīvotāju drošībai, lai ar ES atbalstu apkarotu kontrabandu, likumu pārkāpumus un nelegālo tirdzniecību uz robežām.

Premjers personīgi pateicās Robežsardzes un Muitas dienestu vadībai un Latvijas pārstāvjiem ES misijā par līdzdalību šajā operācijā un uzsvēra, ka viņi ne tikai veiks profesionālu darbību, bet arī nesīs Latvijas vārdu Eiropā, Ukrainas un Moldovas reģionā.

Latvijas Robežsardzes priekšnieks Gunārs Āboliņš informēja par Eiropas Komisijas rīkotā ES monitoringa misijas dalībnieku atlases konkursa nosacījumiem, kas prasīja dalībnieku 7–15 gadu profesionālo pieredzi, angļu un krievu valodas zināšanas. Misijas ilgums būs seši mēneši: no šā gada 29.novembra līdz 2006.gada 21.maijam. Ministru kabinetam nākamnedēļ ir jāpieņem lēmums par Latvijas pārstāvju nosūtīšanu šajā misijā.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par to, ka misijā dosies pārstāvji gandrīz no visiem Latvijas reģioniem, un novēlēja Latvijas pārstāvjiem veiksmi un panākumus nozīmīgajā operācijā, kā arī solīja tikties ar viņiem pēc misijas beigām un atgriešanās Latvijā, lai pārrunātu gūtos iespaidus un pieredzi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!