• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot 9.starptautisko vadības konferenci un pasniedzot Latvijas Kvalitātes balvas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra uzruna 9.starptautiskajā vadības konferencē "Sasniegumi = Stratēģija no idejas līdz realizācijai" 2005.gada 24.novembrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2005., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta uzruna Kvalitātes balvas pasniegšanas ceremonijā 2005.gada 24.novembrī

Vēl šajā numurā

29.11.2005., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot 9.starptautisko vadības konferenci un pasniedzot Latvijas Kvalitātes balvas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra uzruna 9.starptautiskajā vadības konferencē “Sasniegumi = Stratēģija no idejas līdz realizācijai” 2005.gada 24.novembrī:

Godātie klātesošie!
Man ir patiess prieks piedalīties un atklāt 9.starptautiskās vadības konferenci “Sasniegumi = Stratēģija no idejas līdz realizācijai”, kas zināmā mērā ir brīdis, kad varam apstāties, lai atskatītos uz paveikto un smeltos jaunas idejas nākotnei.
Gadskārtējā kvalitātes jautājumiem veltītā konference šogad notiek jau devīto reizi un ir kļuvusi par starptautiska mēroga pasākumu, kurā piedalās lektori un dalībnieki no dažādām valstīm, tādējādi vienkopus pulcējot vairāk nekā 300 dalībnieku. Turklāt vēlos atzīmēt, ka konferencē apskatītie jautājumi ar katru gadu ietver aizvien plašāku tēmu izklāstu no dažādiem skatpunktiem. Tā piemēram, pirmajos konferences gados kā lektori konferencē uzstājās konsultanti kvalitātes vadības jautājumos un to lielākoties apmeklēja uzņēmumu kvalitātes vadītāji, taču pēdējos gados liela daļa konferences lektoru ir dažādu nozaru uzņēmumu pārstāvji, kuri dalās savā pieredzē un akcentē tās priekšrocības, pateicoties kurām sasniegti tik augstvērtīgi rādītāji, ka konferenci apmeklēt sākuši arī uzņēmumu vadītāji.
Šā gada konferences pamattēma ir veltīta stratēģijai un idejai, kā līdz tai nonākt. Bez stratēģijas mūsdienās praktiski neiztiek neviens uzņēmums, un tā ir viens no uzņēmuma sasniegumu stūrakmeņiem. Pēc savas būtības stratēģija ir viens no vadības procesa pirmajiem posmiem, tā ietvaros tiek noteikts mērķis, kuru vēlas realizēt, un identificēti ceļi, kā to sasniegt. Šai posmā nereti vairums uzņēmēju tā īsti apzinās, kādu mērķu vadīts vispār konkrētais uzņēmums darbojas un ko un kādiem līdzekļiem tas vēlas sasniegt nākotnē.
Pateicoties skaidri definētai stratēģijai un virzoties uz tās sasniegšanu, uzņēmumam iespējams ne vien labāk iepazīt pašam sevi, konkrēto tirgus sektoru un skaidri apzināties sagaidāmos rezultātus, bet arī veikt pašnovērtējumu, iepazīt citu uzņēmumu pieredzi un pilnveidoties jomās, kas nav tieši saistītas ar uzņēmuma vadīšanu vai uzņēmuma galveno darbības veidu.
Uzņēmumi, kuri skaidri apzinās, ko vēlas sasniegt un virzās uz šī mērķa sasniegšanu, ir labākais, ko varam vēlēties. Tas ir priekšnosacījums ne vien paša uzņēmuma, bet arī tautsaimniecības turpmākai attīstībai. Un tas viss stiprina pārliecību, ka izaugsme būs noturīga arī turpmākajos gadu desmitos.
Vienlaikus vēlos atzīmēt, ka jūsu visu ieguldījums uzņēmējdarbības pilnveidošanā un līdz ar to arī tautsaimniecības attīstībā ir novērtējams atzinīgi. Īpaši jau šobrīd, kad Latvijas ekonomikas attīstība atrodas progresa stadijā, pateicoties ārvalstu investīciju pieplūdumam un uzņēmēju neizsmeļamai vēlmei pilnveidoties un apgūt jaunus tirgus sektorus.
Uz doto brīdi cenšamies uzņēmējiem sniegt visus iespējamos priekšnosacījumus, lai arī turpmāk Latvijas ekonomika spētu saglabāt esošos attīstības tempus.
Turklāt vēlos pateikties jums par atsaucību un izrādīto ieinteresētību, piedaloties šajā konferencē, kā arī ceru, ka konferences laikā paplašināsit savu redzējumu uz konkrēto jautājumu no dažādiem skatpunktiem, iepazīsit citu uzņēmēju pieredzi un gūtās atziņas, iespējams, ka pat radīsit jaunus kontaktus savā starpā, varbūt – sastapsit jaunus sadarbības partnerus vai klientus.
Es arī ceru, ka būsit klāt šī vakara noslēgumā, kad jau devīto reizi tiks pasniegta Latvijas Kvalitātes balva uzņēmējiem par izciliem sasniegumiem, kuri sekmīgi apvienojuši un spējuši realizēt visas uzņēmumam tik vitāli svarīgās lietas – stratēģiju, partnerattiecības un resursus.

 

Par 2005.gada Latvijas Kvalitātes balvām un to saņēmējiem

24.novembrī Rīgā notika Latvijas Kvalitātes asociācijas organizētā 9.gadskārtējā starptautiskā vadības konference “Sasniegumi = Stratēģija no idejas līdz realizācijai”, kuras noslēgumā Ministru prezidents A.Kalvītis pasniedza Latvijas Kvalitātes balvu 2005. gada laureātiem.

Latvijas Kvalitātes balva tiek pasniegta katru gadu ikgadējās starptautiskās kvalitātes vadības jautājumiem veltītās konferences laikā. Atbilstoši balvas nolikumam tiek izdalītas trīs nominācijas – lielie uzņēmumi; mazie un vidējie uzņēmumi; publiskā sektora organizācijas (balva publiskā sektora uzņēmumiem līdz šim nav piešķirta). 2005.gadā Latvijas Kvalitātes balvas konkursam bija pieteikušies astoņi pretendenti.

Šogad balvu lielo uzņēmumu grupā ieguva SIA “Gādība”, publiskajā sektorā – VSIA “Latvijas Vēstnesis”, mazo un vidējo uzņēmumu sektorā – “Latvenergo” filiāle “Latvenergo telekomunikācijas”.

Visā pasaulē kvalitātes balva ir viens no prestižākajiem uzņēmumu novērtējumiem. Balvām ir dažādi kritēriji un vērtēšanas principi, taču mērķis ir viens – atbalstīt konkurētspējīgu, sabalansētu un ilgtspējīgu uzņēmuma attīstību.

Līdz šim Latvijas Kvalitātes balvas piešķirtas:

Gads

Mazie un vidējie uzņēmumi

Lielie uzņēmumi

2004

“TNT Latvia”

balva netika piešķirta

2003

SIA “Moduls – Rīga”

SIA Latvijas Mobilais Telefons

2002

SIA “Tehnika”

SIA “Kalnozols Celtniecība”

2001

SIA Biznesa augstskola “Turība”

SIA “Latvijas Energoceltnieks”

2000

SIA “Tieto Konts Financial Systems”

A/S “Air Baltic Corporation”

1999

SIA “Pakenso Baltika”

A/S “Dati”

1998

SIA “VAE Riga”

A/S “Grindex”

1997

balva netika piešķirta

A/S “Aldaris”

EM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!