• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltkrievija vēlas attīstīt ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2005., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā būvētais skaistulis ripos kaimiņzemē

Vēl šajā numurā

11.11.2005., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltkrievija vēlas attīstīt ekonomisko sadarbību

Lai veicinātu Latvijas un Baltkrievijas abu valstu uzņēmēju ekonomisko sadarbību un viedokļu apmaiņu, ceturtdien un piektdien Jūrmalā risinās starptautiska konference “Baltkrievijas un Latvijas investīciju forums”.

Tajā tiek spriests par sadarbību investīciju, banku un tranzīta jomās: baltkrieviem mūsu valsts šķiet interesanta kā Eiropas Savienības dalībvalsts, savukārt Latviju interesē gan tranzīts, gan kopīgi investīciju projekti. Viens no kopējās ekonomiskās sadarbības projektiem – Rīgas vagonbūves rūpnīcā tapušais dīzeļvilciens.
“Latvija ir būtisks tranzīta partneris, jo caur jūsu valsti pārsvarā iet visas Baltkrievijas tranzīta kravas. Mūsu mērķis ir nostiprināt un attīstīt tranzīta plūsmas,” paziņoja kaimiņvalsts ekonomikas ministrs Nikolajs Zaičenko, uzsverot, ka Baltkrievija ir ieinteresēta šīs sadarbības attīstībā.
Latvija ir tilts veiksmīgai tirdzniecībai ar citām Eiropas Savienības valstīm, skaidro Baltkrievijas zinātniski rūpnieciskās asociācijas prezidents Nikolajs Streļcovs. Baltkrievi varētu būt ieinteresēti sadarboties arī mazās enerģētikas un tūrisma jomās. Latvijas uzņēmējiem, saskaņā ar N.Streļcova teikto, kaimiņvalsts varētu būt interesanta kā placdarms darbībai Krievijas tirgū.
Sadarbībā ar Baltkrieviju mums būtiskas šķiet trīs sadarbības jomas – tranzīts, tirdzniecība un kopīgi investīciju projekti, žurnālistiem teic Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards. Jāpiebilst, ka Latvijas eksports uz Baltkrieviju pēdējos sešos gados ir palielinājies 2,5 reizes. Mūsu valsts uzņēmēju investīcijas Baltkrievijas organizāciju statūtkapitālos ir sasniegušas 21,25 miljonus ASV dolāru. 2004.gadā Baltkrievijā Latvijas pārstāvji ieguldījuši 39,39 miljonus ASV dolāru, savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos – 30,11 miljonus dolāru. Tiesa, baltkrievu investīcijas Latvijā ir tikai aptuveni 350 tūkstoši latu, Latvijā darbojas 280 uzņēmumi ar baltkrievu kapitālu.
Investīciju forumu, kurā piedalās 51 kaimiņvalsts uzņēmējs, organizē Baltkrievijas vēstniecība Latvijā un SIA “Prospero” sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Komercbanku asociāciju.

Ingvilda Zālīte,
speciāli “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!