• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas novembris" Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2005., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atliek lēmumu par PVN apkurei

Vēl šajā numurā

09.11.2005., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas novembris” Francijā

No 5. līdz 9.novembrim notiek Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Imanta Freiberga kunga oficiālā vizīte Francijas Republikā.

VIKE_FRANCIJA24.JPG (22896 bytes)
Francijas Senāta prezidents Kristiāns Ponselē un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Foto: Juris Krūmiņš

Turpinot savu oficiālo vizīti Francijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 8.novembrī, Parīzē tikās ar Senāta prezidentu Kristiānu Ponselē un Nacionālas sapulces prezidentu Žanu Luī Debrē.
Dienas vidū Vaira Vīķe-Freiberga piedalījās Nacionālās sapulces prezidenta rīkotajās pusdienās.
Pēcpusdienā Valsts prezidentes nolasīja lekcija Sorbonnas universitātē, bet pēc tam piedalījās Nadīnes Vītols-Diksones grāmatas “Parcours d’une vie: Vaira Vīķe Freiberga, Presidente de Lettonie” (“Kādas dzīves gājums: Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas prezidente”) atvēršanā.
Šodien, 9.novembrī, vizītes beidzamajā dienā, Valsts prezidente viesosies Bordo.
Oficiālajā vizītē Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu pavada gandrīz pussimts Latvijas uzņēmēju, kas pārstāv informācijas tehnoloģiju, farmācijas, viesnīcu, tūrisma un vairākas citas nozares.

Kļūdas labojums

Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” B daļā vakardienas, 8.novembra, numura 3.lpp. informācijā par Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas oficiālo vizīti Francijā kļūdaini publicēts, ka prezidente sniegusi “intervijas lielajiem televīzijas kanāliem TV3 un CNN”, kā bija paredzēts pēc programmas. Kā ziņo Valsts prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga – patiesībā nemieru dēļ aizvakar šīs intervijas atceltas un nav notikušas.
Atvainojamies Valsts prezidentei un lasītājiem. “LV”

Uzziņai:

Kopš pērnā gada 1.maija pieaugusi Francijas uzņēmēju uzticība, kā arī interese par Latviju kā biznesa sadarbības partneri.
2003.gada 1.decembrī Latvijas vēstniecības Francijā telpās Parīzē tika atklāta Latvijas ārējā ekonomiskā pārstāvniecība, kuru vada Haralds Celms. Tika atklāta arī pirmā Latvijas uzņēmuma – “Latvijas finiera” – filiāle “Riga Wood” Francijā. Šobrīd Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) strādā pie 14 investīciju un 9 eksporta projektiem, kuros iesaistīti Francijas uzņēmumi.
Latvijas imports no Francijas veido 80 190 735 ASV dolārus. Galvenās importa preces ir mašīnas un mehānismi; elektriskās iekārtas (26,23% no importa kopapjoma), ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkcija (20,81%), pārtikas rūpniecības produkti (13,48%), transporta līdzekļi (9,71%) un tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi (6,88%). Savukārt Latvijas eksportā uz Franciju no 39 458 522 ASV dolāru lielā kopapjoma veido koksne un tās izstrādājumi (30,27%), mašīnas un mehānismi; elektriskās iekārtas (25,68%), dažādas rūpniecības preces (20,15%), kā arī tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi (9,71%).
Kopumā pēdējos piecos gados Latvijas un Francijas ārējās tirdzniecības apjomi ir pakāpeniski pieauguši. Latvijas ārējā tirdzniecībā Francija ar 2,46% no kopējā Latvijas ārējās tirdzniecības apjoma ieņem 13.vietu. Šī gada pirmajā pusē, salīdzinot ar 2004.gada pirmo pusi, mūsu eksports uz Franciju pieaudzis par 8,4%, bet imports no Francijas samazinājies par 7,7%. Tomēr Latvijai joprojām ir negatīva tirdzniecības bilance ar Franciju.
Latvijā reģistrēti 112 Francijas un Latvijas kopuzņēmumi. Šoruden Francijā četrās festivāla “Pārsteidzošā Latvija” pilsētās tiek rīkoti uzņēmējdarbības semināri, ekonomisku kontaktu biržas eksporta veicināšanai un investīciju piesaistei, kā arī tūrisma veicināšanas pasākumi. Katrā no šīm četrām pilsētām ir paredzēti atsevišķu nozaru semināri: Parīzē – mode un dizains; Strasbūrā – kokapstrāde; Bordo – elektrotehnika un mašīnbūve; Lionā – biotehnoloģijas.

Pēc ĀM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!