• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ieviesīs bērna invalīda kopšanas pabalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2005., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izvērtē putnumāju drošību

Vēl šajā numurā

03.11.2005., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ieviesīs bērna invalīda kopšanas pabalstu

Lai uzlabotu finansiālo stāvokli ģimenēm, kurās aug bērni invalīdi ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, un nodrošinātu bērnu invalīdu pilnvērtīgāku attīstību un aprūpi, sākot ar nākamo gadu, tiks ieviests bērna invalīda kopšanas pabalsts – 50 latu.

To paredz Labklājības ministrijas izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts par bērna invalīda kopšanas pabalsta apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību, kas pieteikts izskatīšanai Valsts sekretāru 3.novembra sanāksmē. Atbilstoši noteikumu projektam bērna invalīda kopšanas pabalstu piešķirs, pamatojoties uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) slēdzienu, ja tajā noteikts, ka bērnam invalīdam ir nepieciešama īpaša kopšana, un ja tajā pašā laika posmā vienam no bērna vecākiem saistībā ar mazuļa piedzimšanu vai kopšanu nav piešķirts maternitātes vai bērna kopšanas pabalsts.
LM norāda, ka persona, kopjot bērnu invalīdu ar ļoti smagi izteiktiem organisma sistēmu funkciju traucējumiem, saņems gan 50 latu piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu, gan bērna invalīda kopšanas pabalstu. Tādējādi atbalsta apmērs sasniegs 100 latus mēnesī.
Pēc VDEĀVK un Latvijas Pediatru asociācijas datiem, bērnu invalīdu ar ļoti smagi izteiktiem organisma sistēmu funkciju traucējumiem ir vidēji 15% no visu Latvijā reģistrēto bērnu invalīdu kopskaita, kuriem tiek piešķirta piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta. LM prognozē, ka 2006. gadā piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta vidēji mēnesī saņems ap 10 000 bērnu, bet bērna invalīda kopšanas pabalstu – aptuveni 1 526 cilvēku.

Pēc LM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!