• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu ierēdņu un darbinieku darba samaksas sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2005., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 27.oktobra sanāksmē

Vēl šajā numurā

01.11.2005., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu ierēdņu un darbinieku darba samaksas sistēmu

Lai noteiktu vienotus darba samaksas principus valsts sektorā strādājošajiem, Finanšu ministrija ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas ceturtdien, 27. oktobrī, tika izsludināts saskaņošanai ministrijās. Noteikumi reglamentēs kārtību mēnešalgas un kvalifikācijas pakāpes noteikšanai, piemaksu un prēmiju noteikšanai, kā arī ierēdņa pabalstu un kompensācijas saņemšanai un pārcelšanās izdevumu atlīdzināšanai.
MK “Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu un darbinieku darba samaksas sistēmu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem” noteiks tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu un darbinieku darba samaksas sistēmu, kvalifikācijas pakāpes, ierēdņu pabalstu un kompensācijas saņemšanas kārtību un apmēru ministrijās, ministriju padotībā esošajās institūcijās, valsts aģentūrās, muzejos, bibliotēkās, policijā, robežsardzē, sociālās aprūpes iestādēs u.c.
Pamatojoties uz atalgojuma pētījumiem privātajā sektorā, noteikumu projekts paredz paaugstināt mēneša darba algas, lai tādējādi veicinātu valsts sektora konkurētspēju darba tirgū. Tāpat tiek paredzēts darba samaksas sistēmas pārskatīšanas mehānisms – reizi gadā, pamatojoties uz atalgojuma pētījumiem privātajā sektorā un izvērtējot ekonomisko situāciju valstī. Paredzēts, ka lēmumu par ierēdņu un darbinieku mēnešalgu skalas paaugstināšanu un papildu finansējuma pieprasījumu pieņem Ministru kabinets.
Paredzēts arī, ka noteikumu projekts stāsies spēkā ar 2006.gada 1.janvāri. Līdz ar šo noteikumu stāšanos spēkā par spēku zaudējušiem tiks atzīti vairāki MK noteikumi, kas pašreiz reglamentē darba samaksas jautājumu valsts sektorā.
Pašlaik valsts sektorā nodarbināto darba samaksas sistēmas nosaka 18 normatīvie akti, kas padara darba samaksas sistēmu nepārskatāmu. Ar MK rīkojumu šā gada februārī tika apstiprināta koncepcija “Par vienotu darba samaksas sistēmu valsts sektorā nodarbinātajiem”. Kā pirmais solis koncepcijas realizācijai tika pieņemti MK 2005.gada 3.maija noteikumi Nr.310 “Noteikumi par amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts tiešās pārvaldes iestādēs”. Pamatojoties uz noteikumiem, institūcijas ir veikušas amatu klasificēšanu atbilstoši Amatu katalogā ietvertajām amatu saimēm un līmeņiem, un šobrīd notiek klasifikācijas rezultātu saskaņošanas process. Otrais solis ir MK noteikumu projekta “Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu un darbinieku darba samaksas sistēmu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem” izstrāde.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!