• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES 2006.gada budžeta pieņemšanu Eiropas Parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2005., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par fluorēto gāzu radītā siltumnīcefekta samazināšanu

Vēl šajā numurā

28.10.2005., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES 2006.gada budžeta pieņemšanu Eiropas Parlamentā

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien, 27.oktobrī, pirmajā lasījumā pieņēma 2006.gada Eiropas Savienības (ES) budžetu. Tika atbalstīts arī EP deputāta Valda Dombrovska priekšlikums samazināt EP budžeta izdevumus par 20 miljoniem eiro.
Valdis Dombrovskis 26.oktobrī EP sesijā uzstājās ar savu ziņojumu par ES budžeta projektu, uzsverot, ka attiecībā uz 2006.gada ES budžeta sadaļu “Eiropas kopienas iestādes un struktūras” galvenās prioritātes ir ES paplašināšanās – gan pilnvērtīgi integrēt jauno ES dalībvalstu pārstāvjus ES institūcijās, gan sagatavošanās process nākamajam ES paplašināšanās posmam. EP deputāts atzīmēja, ka ir svarīgi, lai ES budžeta līdzekļi tiktu izlietoti efektīvi un maksimāli lietderīgi.
Valdis Dombrovskis piedāvāja samazināt ES institūciju administratīvos izdevumus par 7,5 miljoniem eiro, salīdzinot ar institūciju sākotnējiem pieprasījumiem. Šis priekšlikums guva Budžeta komitejas atbalstu, un 27.oktobrī tika atbalstīts EP plenārsēdē.
Savukārt attiecībā uz nākamā gada EP budžeta izdevumu līmeni Valda Dombrovska priekšlikums, kuru atbalstīja EP, ir samazināt tā administratīvos izdevumus par 20 miljoniem eiro, salīdzinot ar administrācijas pieprasījumu. Kā uzsvēra Valdis Dombrovskis: “Uzskatu, ka EP budžets ir jāveido, balstoties uz pamatotām vajadzībām pēc to rūpīgas izvērtēšanas. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi ar “uzpūstām” budžeta pozīcijām un sekojošu EP budžeta izdevumu neizpildi, piedāvāju samazināt EP budžeta izdevumus par 20 miljoniem eiro.”
Nākamā gada EP budžeta galvenās prioritātes ir ES paplašināšanās un informācijas un komunikācijas darba uzlabošana, nodrošinot informācijas pieejamību un Eiropas Parlamenta darba labāku izskaidrošanu ES pilsoņiem. Atšķirībā no citām ES budžeta sadaļām, EP budžeta pirmais lasījums ir arī galīgais lasījums un EP līdz ar to ir pieņemts.
Valdis Dombrovskis kopā ar 2006.gada ES budžeta sadaļas “Eiropas Komisija” ziņotāju Džoannu Pitellu kritizēja ES Padomes priekšlikumu samazināt maksājumu appropriāciju apjomu vairākām budžeta sadaļām, tai skaitā struktūrfondiem. Valdis Dombrovskis norāda: “Nav pieņemama tāda ES Padomes nostāja, kāda tā bija attiecībā uz 2005.gada ES budžetu – mākslīgi bloķējot maksājumu appropriāciju apjomu. Tagad ES Padomes nostājas nepamatotība jau ir kļuvusi acīmredzama. EK gatavo 2005.gada budžeta grozījumus, paredzot lielāku maksājumu appropriāciju apjomu struktūrfondiem. Ņemot vērā to, ka 2006.gads ir pēdējais esošās finanšu perspektīvas gads, ir svarīgi, lai kopējais 2006.gada budžeta saistību un arī maksājumu appropriāciju apjoms atbilstu tām saistībām, kādas ES ir uzņēmusies, tai skaitā ES paplašināšanās sakarā.”

Zane Lielķikute, EP deputāta Valda Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!