• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, piedaloties Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju apvienotajā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot otrreizējai caurlūkošanai likumu par uzņēmumu ienākuma nodokli

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, piedaloties Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju apvienotajā sēdē

Trešdien, 26.oktobrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalījās Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju apvienotajā sēdē, kurā attīstības sadarbību novērtēja kā jaunu dimensiju ārpolitikā. “Iesaistoties attīstības sadarbības projektos, Latvija var palielināt gan savu politisko, gan ekonomisko ietekmi konkrētās valstīs, apliecināt sevi kā nopietnu spēlētāju Eiropas Savienības ietvaros un veidot pozitīvu tēlu ārvalstīs,” teica ministrs.
Artis Pabriks akcentēja līdzekļu palielinājumu attīstības sadarbībai par 30% nākamā gada budžetā, kas sasniegs 150 000 latu. “Lai gan tā nav liela summa, tomēr ir svarīgi, lai finanses tiktu izlietotas projektos ar jūtamu rezultātu,” minēja ministrs, izsakot cerību, ka nākotnē valsts līdzekļus šim mērķim izdosies palielināt.
“Latvija ir uzkrājusi nozīmīgu pieredzi izglītības, ekonomikas, valsts pārvaldes reformu veikšanā, un ir pienācis brīdis, kad zināšanās var dalīties ar mazāk attīstītajām valstīm, vairojot mieru un drošību pasaulē,” deputātiem teica ārlietu ministrs.
Artis Pabriks informēja, ka pašlaik attīstības sadarbība galvenokārt tiek novirzīta Moldovai un Gruzijai, taču valstu loku iespējams paplašināt. Viņš minēja, ka nākotnē Latvijai būs ļoti svarīgi aktīvi darboties starptautiskajās organizācijās, lai Latvija varētu piedalīties tajās iemaksāto līdzekļu sadalē.
Ministrs pateicās deputātiem par izrādīto interesi attiecībā uz attīstības sadarbības īstenošanu.
Ārlietu ministra Arta Pabrika viedokli atbalstīja arī Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Attīstības programmas biroja vadītāja Latvijā Inita Pauloviča, uzsverot, ka attīstības sadarbība palīdz realizēt arī valsts ekonomiskās intereses un, laikus tajā neiesaistoties, Latvija var zaudēt lielu tirgus daļu.
Attīstības sadarbības mērķis ir sniegt palīdzību trūcīgām un mazāk attīstītām valstīm, veicinot to ilgtermiņa sociālo un ekonomisko tautas attīstību, nodrošinot mieru un drošību pasaulē. Šīs politikas pamatprincipi balstās uz universālām vērtībām, kas noteiktas ANO Vispārējā cilvēktiesību deklarācijā un ANO Tūkstošgades deklarācijā. Attīstības sadarbībā iesaistās ne tikai valdības institūcijas un to darbinieki, bet arī privātā sektora pārstāvji un sabiedrība kopumā, sniedzot savu ieguldījumu nabadzības mazināšanai pasaulē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!