• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda plānošanas un vadības sistēmas izveidi 2007.-2013. gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda plānošanas un vadības sistēmas izveidi 2007.–2013. gadam

Izskatot Finanšu ministrijas sagatavoto koncepcijas projektu par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda plānošanas un vadības sistēmu 2007.–2013.gadā, valdība otrdienas, 18.oktobra, sēdē atbalstīja koncepcijas koncentrēto modeli, kas paredz esošās ieviešanas sistēmas pārmantojamību ar ieviešanas atbildības koncentrāciju vienas valsts pārvaldes iestādes ietvaros. Par atbildīgo institūciju koncepcijas īstenošanai ir noteikta Finanšu ministrija.
Finanšu ministrija, balstoties uz līdzšinējo pieredzi pašreizējā programmēšanas perioda ietvaros pieejamo struktūrfondu apguvē, kā arī atbilstošajiem ES tiesību aktiem, koncepcijas projektā piedāvāja divus ieviešanas modeļus struktūrfondu finansējuma apguvei 2007.–2013.gadā. Atšķirībā no koncentrētā modeļa, kas atbildību par koncepcijas īstenošanu deleģē vienai valsts pārvaldes iestādei, dekoncentrētais modelis paredz kompetences un atbildības sadalīšanu starp nozares ministrijām.
Valdības rīkojumā paredzēts struktūrfondu un Kohēzijas fonda plānošanai un vadībai Latvijā 2007.–2013.gada periodam koncentrētā modeļa ieviešanai veikt vairākus uzdevumus. Finanšu ministrijai sadarbībā ar nozaru ministrijām, kā arī konsultējoties ar sociālajiem, nevalstiskā sektora un reģionālajiem partneriem, ir jāizstrādā Nacionālais stratēģiskais ietvardokuments un operacionālās programmas, jāizveido operacionālo programmu pagaidu uzraudzības komitejas, kā arī jāizstrādā likumprojekts par struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadību un vairāki Ministru kabineta noteikumu projekti.
Pašreizējā ES struktūrfondu plānošanas perioda 2004.–2006.gadam ietvaros Latvijai pieejamos līdzekļus varēs izmantot līdz 2008.gadam. Lai sagatavotos nākamā plānošanas perioda ieviešanai, Latvijai jāveic vairāki pasākumi – jāizstrādā finansējuma apguvi pamatojošie plānošanas dokumenti un normatīvie akti. Nākamā plānošanas perioda finansējums Latvijai būs pieejams, sākot ar 2007.gada 1.janvāri.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!