• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kvalitātes prasībām biodegvielai Latvijā

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību

Otrdien, 18.oktobrī, valdība akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus likumā “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”.
Grozījumi izstrādāti, lai sakārtotu vispārīgās prasības par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgo apriti farmaceitiskajā jomā un veterinārmedicīnā. Tādējādi lauksaimniekiem, kuri nodarbojas ar kaņepju audzēšanu sēklu un šķiedras ieguvei, kā arī audzē kaņepes dārzkopības mērķiem, radīta skaidra likumdošanas bāze, neradot bažas, ka viņi nodarbojas ar pretlikumīgu rīcību.
Normatīvajā aktā precizēti augu botāniskie nosaukumi, kurus Latvijā aizliegts audzēt un kuri satur narkotiskās vielas bīstamā koncentrācijā, gan tiem augiem, kurus atļauts audzēt sēklu un šķiedru ieguvei un dārzkopības mērķiem. Norma, kas līdzšinējā redakcijā noteica, ka zemju īpašniekiem vai to nomniekiem ir jāiznīcina kokaīnkrūmi, Latvijas apstākļos nav vajadzīga, jo šie augi pie mums lauka apstākļos neaug laukā.
Arī miega magone ir tā problemātiskā suga, ar kuru Latvijā saistīta narkotisko vielu ieguve. Citu magoņu sugu audzēšanu, tai skaitā Latvijas savvaļas sugas, nav nepieciešams ierobežot. Līdz šim bija noteikts, ka magoņu, tajā skaitā miega magones, audzēšanas kārtību nosaka MK. Normatīvajā aktā precizēti iepriekš lietotie termini “opija magone” un “eļļas magone”, kas ir nosaukuma “miega magone” sinonīmi. Turpmāk jālieto nosaukums “miega magones eļļas šķirnes”. Dokumentā arī norādīts, ka narkotisko vielu un augu pastiprināta reklamēšana nav pieļaujama, tādēļ miega magones vietā nav jālieto sinonīms “opija magone”. Tāpat noteikumos precizēts kaņepju sugu sadalījums, izdalot no kopējās sugas Indijas kaņepi un sējas kaņepi.
Dokumentā arī precizētas likuma normas šo augu audzēšanas licences saņemšanai, saskaņojot tās ar Komerclikumā noteikto. Tāpat likuma normas saskaņotas ar Ārstniecības likuma normām, precizējot terminu vienveidīgu lietojumu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!