• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Attīsta Latvijas un Itālijas uzņēmēju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pārtika kārtējoreiz izstādē un Vācijas lielveikalos

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Attīsta Latvijas un Itālijas uzņēmēju sadarbību

VENTAMONJAKS-REZERVUARS2.JPG (14379 bytes)
Foto: A.F.I.

Vakar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) rīkoja Itālijas un Latvijas uzņēmēju kontaktbiržu, kurā piedalījās ap 20 Latvijas uzņēmumu pārstāvji un desmit Itālijas uzņēmēji. Kā pastāstīja LIAA direktors Andris Ozols, pasākuma mērķis ir radīt interesi par investīciju iespējām Latvijā. Tomēr svarīga ir arī gluži konkrētu darījumu kontaktu veidošana.
Pirmā abu valstu uzņēmēju tikšanās bija šovasar Itālijā. Īpašu interesi izrādīja mašīnbūves un kokapstrādes uzņēmumu pārstāvji. Par interesi, kādu izrādīja Itālijas uzņēmēji, liecina fakts, ka tikšanos apmeklēja 50 Latvijas un 74 Itālijas uzņēmumu pārstāvji. Itālijas uzņēmēji pauda gatavību sadarboties gan reģionālajā, gan visas valsts līmenī. Uzņēmēju dialogā aktīvi piedalījās Romas biznesa aģentūra “Promex”, kas jau astoņus gadus darbojas arī Latvijā..
Vakar “Promex” direktors Federiko Eriko, atskatoties uz iepriekšējās darbības gadiem, pozitīvi novērtēja Latvijas valdības sniegto atbalstu. Viņš īpaši uzsvēra pašreizējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša veikumu, ekonomikas ministra pienākumus pildot. Daudz palīdzējuši arī citu institūciju pārstāvji, piemēram, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vadība. Kā norādīja “Promex” pārstāvji, sekmīgi īstenoti vairāki projekti, kā būtisku sasniegumu minot noslēgto līgumu tehnoloģiju patentēšanas jomā. Ne mazums veikts arī kultūrā – nule izdota latviešu-itāļu-itāļu- latviešu valodas vārdnīca. Drīzumā gaidāma konference, kurā piedalīsies Romas universitātes prorektors. Konferences laikā paredzēts noslēgt līgumu starp Romas universitāti “Sapienzia” un RTU, lai sekmētu sadarbību zinātniskajā pētniecībā. Bet vakar A.Ozols un F.Eriko parakstīja abu aģentūru sadarbības līgumu.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!