• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī Ventspilī būs industriālais parks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Attīsta Latvijas un Itālijas uzņēmēju sadarbību

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī Ventspilī būs industriālais parks

Vakar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un SIA “NP Properties” izpilddirektore Elita Moiseja parakstīja līgumu par industriālā parka izveidi Ventspilī. Parka sākotnējā kopplatība būs 36 hektāri, bet plānots, ka turpmāko piecu gadu laikā “NP Business Park Ventspils” telpu platība varētu pārsniegt 50 000 kvadrātmetrus. “NP Properties” ir lielākais industriālo parku attīstītājs ne vien Latvijā, bet visā Baltijā. Šobrīd kompānijai dažādās Latvijas pilsētās pieder 7 industriālie parki 130 hektāru platībā – parki Olainē un Rīgā jau darbojas, bet pieci vēl tiek veidoti Jelgavā, Salaspilī, Rīgā, un Ventspilī. Kopumā jauno parku, arī “NP Business Park Ventspils”, attīstīšanā uzņēmums plāno ieguldīt vairāk nekā 30 miljonus latu.
Līgumā paredzēts, ka “NP Properties” Ventspilī izveidos un attīstīs industriālo parku 20 ha platībā, un parka vajadzībām vēl tiek rezervēta 16 hektārus liela teritorija. Parks tiks attīstīts vairākās kārtās, vispirms teritorijā izveidojot infrastruktūru un komunikācijas. Nomas līgums tiek slēgts uz 30 gadiem. “Pateicoties mūsu kompānijas pieredzei un zināšanām industriālo parku attīstīšanā, plānojam Ventspilī izveidot modernu industriālo parku ar mūsdienīgām ražošanas un noliktavu telpām. Ventspils ir ideāla vieta industriālajam parkam, jo atrodas stratēģiski izdevīgā vietā – pie jūras un dzelzceļa ceļiem. Tāpēc esam pārliecināti, ka “NP Business Park Ventspils” varēsim izveidot labvēlīgu vidi uzņēmumiem, šādā veidā radot jaunas darbavietas vietējiem iedzīvotājiem, pilsētai piesaistot ārvalstu investīcijas, sakārtojot infrastruktūru un palielinot pilsētas budžeta ienākumus,” saka E.Moiseja. Viņa arī uzsver, ka līguma parakstīšana ir veiksmīgas pašvaldību un privāto investoru sadarbības piemērs lielu nekustamo īpašumu projektu attīstīšanā, un pauž cerību, ka tas kalpos par paraugu arī citām pašvaldībām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!