• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pārtika kārtējoreiz izstādē un Vācijas lielveikalos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lidostā cīnās ar terorismu

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas pārtika kārtējoreiz izstādē un Vācijas lielveikalos

Vakar Vācijas pilsētā Ķelnē noslēdzās starptautiskā izstāde “ANUGA 2005”. Tā tiek rīkota katru otro gadu, un šajā – jau 28. – reizē tā pulcēja 6294 pārtikas un dzērienu ražotājus no 108 valstīm.
Latviju izstādē pārstāvēja “Rīgas piensaimnieks” un zivju pārstrādes uzņēmums “Kolumbija”, maizes ražotāji “Matss” un “Baltās naktis”, eļļas ražotāji “Iecavnieks”, “Elpis”, kas piedāvā augu eļļas, kaltētus augļus un dabīgo kalcija citrātu “Osteonorms”, alkoholisko dzērienu ražotājs “Jaunalko”, kā arī Saldus gaļas kombināts un zivju pārstādes uzņēmums “Brīvais vilnis”.
Īstenojot Zemkopības ministrijas (ZM) lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu, kopstendā pārstāvētie uzņēmumi saņem līdz 50 procentiem lielu atlaidi par izstādes platības īri un tiek atbalstīti stenda dizaina izstrādē un organizatorisko jautājumu risināšanā. Izstādes stends veidots “
Growing green in Latvia
” (“Zaļš izaudzis Latvijā”) stilā. Katru stendu 3 atsevišķos paviljonos rotā Latvijas karte un Latvijas dabas skati.
Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra dati liecina – Vācija ar 12,3 miljonu latu apgrozījumu ir ceturtais lielākais eksporta partneris. Salīdzinājumā ar 2004.gadu eksports uz Vāciju palielinājies par 4 miljoniem latu. Gandrīz trīs reizes pieaugusi eksportētā siera vērtība, divas reizes palielinājies vājpiena pulvera eksports un ievērojamos apjomos atsācies arī pilnpiena pulvera eksports. Sviesta eksports palielinājies gandrīz divas reizes. Tāpat ievērojamos daudzumos uz šo valsti tiek eksportēti kvieši un rapša sēklas.

Ieva Jaunozola,

Mārketinga padomes speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!