• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī Moldova integrējas Eiropā

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Frankfurter Rundschau”: Krievijas kaujas lidmašīna SU-27 lidojumā no Sanktpēterburgas uz Kaļiņingradu nogāzās Lietuvas teritorijā, vēl vairāk saindējot jau tāpat saspringtās attiecības starp šo Baltijas valsti un kādreizējo okupācijas varu.

Igaunijas “Postimees”: Valērijs Trojanovs, katapultējoties no avarējošā iznīcinātāja SU-27, esot atklājis pašu lielāko šā reģiona noslēpumu – Baltijas valstu, NATO dalībnieču, gaisa telpa ir caura. Tas liekot atzīt Viļņai kļūdu, ko tā pieļāvusi pirms dažiem gadiem, atsakoties no modernāku gaisa telpas kontroles radaru iegādes.

Krievijas “Nezavisimaja Gazeta”: Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs Arturs Paulausks noraidīja Krievijas prasību tai atdot SU-27 pilotu un avarējušā iznīcinātāja daļas. Viņš paziņoja, ka “Lietuva ir suverēna valsts, NATO un ES dalībniece un tāpēc tai pašai ir tiesības izmeklēt Krievijas kara lidmašīnas avārijas iemeslus”. Apsūdzību, ka Lietuva novilcina katastrofas apstākļu izmeklēšanu, viņš noraidīja kā “nepamatotu”. Laikraksts brīdina, ka Krievijas asie paziņojumi ir izdevīgi Lietuvas politiķiem. Krievija vienmēr esot bijusi nopietns Lietuvas politikas faktors. Ikvienu saasinājumu abu valstu attiecībās Viļņa varot izmantot savās interesēs. Arī šoreiz Lietuva savā labā izmantojot Krievijas centienus par katru cenu atbildēt uz tās izlēcieniem.

Krievijas “Vremja”: Rīgas dome atteikusies dot piekrišanu organizēt Līvu laukumā tiešu teletiltu ar Maskavu. Otrdien Rīgā bija jānotiek Krievijas prezidenta telekonferencei, kurā jautājumus viņam grasījās uzdot bijušās PSRS krievvalodīgie iedzīvotāji. Teletilts neietilpst kategorijā “publisks pasākums” un laika ziņā sakrīt ar pasākumiem Vecrīgā, kas saistīti ar Moldovas Republikas prezidenta vizīti.

Poļu “Rzeczpospolita”: Briseles pērnā gada izdevumi nemaz neatbilst reālajām Kopienas vajadzībām. Kā strukturālo palīdzību Spānija saņēma vienpadsmit reizes vairāk līdzekļu nekā Polija. Bet dotācijas Francijas lauksaimniecībai bija trīsdesmit reizes lielākas par tām, ko saņēma poļu lauksaimnieki.

Austrijas “Die Presse”: Benita Ferero-Valdnere raksta, ka eiropiešiem jāpadomā par ES fundamentu, par demokrātiju un sociālo tirgus ekonomiku, ka nedrīkst izspēlēt “ekonomisko” savienību pret “federālo” vai “anglosakšu” sociālo modeli pret “kontinentālo”. Tāpēc esot nepieciešama labāka Eiropas integrācija, kas dotu rezultātu un izpaustos tur, kur dalībvalstīm trūkst spēles telpas. Esot vajadzīga demokrātiski veidota ES, kurai būtu labāka saikne ar pilsoņiem.

Poļu “Gazeta.pl”: Neatkarīgi no tā, cik pārliecinoši būs EP deputātu iesniegtie plāni, visticamāk, neviens no tiem netiks īstenots. Eiropā, kas laiza savas rētas pēc Francijas un Nīderlandes referendumiem, nav politiskās gribas atgriezties pie kaitinošā temata. Kā atzīmēja Polijas ārlietu ministra vietnieks Jans Truščiņskis, konstitūcija ir padarīta par “peramo zēnu”.

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!