• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO jāatbilst 21.gadsimta prasībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2005., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sasistais pagātnes spogulis

Vēl šajā numurā

16.09.2005., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO jāatbilst 21.gadsimta prasībām

Vakar, 15.septembrī, Ņujorkā ar plašu apaļā galda diskusiju un plenārsēdi trupinājās ANO Ģenerālās asamblejas 60. jubilejas sesija.

SAMMITS.JPG (26862 bytes)
Centrā – ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans, ASV prezidents Džordžs Bušs un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga darba pusdienu laikā ar valstu līderiem
Foto: EPA/A.F.I.

Debates par ANO Tūkstošgades attīstības mērķiem sākās jau trešdien, un tajās uzmanību piesaistīja Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzsverot fundamentālu un tālredzīgu reformu nepieciešamību, lai ANO būtu dzīvotspējīga un efektīva organizācija, kas atbilst 21.gadsimta izaicinājumiem.
Definējot ANO galvenos mērķus, Latvijas Valsts prezidente, kas ir arī ANO ģenerālsekretāra īpašā sūtne, uzsvēra nepieciešamību cilvēkam “būt brīvam no trūkuma, bailēm un dzīvot cieņas pilnu dzīvi”. Mūsu prezidente arī uzsvēra, ka “cilvēktiesības iet roku rokā ar demokrātiju”, un pauda Latvijas atbalstu Demokrātijas fonda dibināšanai.
Paužot gandarījumu par ANO dalībvalstu nepārprotamo nosodījumu terorismam visās tā formās un izpausmēs, Vaira Vīķe-Freiberga akcentēja ANO Drošības padomes reformu aktualitāti un aicināja dalībvalstis līdz 2005. gada beigām atrisināt domstarpības par atšķirīgajiem viedokļiem.
ANO struktūru reformas nepieciešamību Latvijas Valsts prezidente argumentēja arī ar organizācijas prestiža apsvērumiem, atgādinot, ka ANO struktūrās pieredzēti arī kukuļņemšanas, kā arī naudas izšķiešanas un piesavināšanās gadījumi, kā arī atsevišķu ANO miera uzturēšanas spēku karavīru nepiedienīga uzvedība. “Mums jāpieņem daži smagi un atbildīgi lēmumi, un tāpēc mums apņēmīgi jārīkojas, lai panāktu, ka nekas tāds vairs neatkārtojas,” uzsvēra Latvijas Valsts prezidente, ANO ģenerālsekretāra īpašā sūtne reformu jautājumos Vaira Vīķe-Freiberga.
Šodien, 16.septembrī, Latvijas Valsts prezidente paredzējusi piedalīties bijušā ASV prezidenta Bila Klintona Globālo iniciatīvu forumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!