• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Pazūdi, cik ātri vien vari". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pienāks kuģis, kas būs pilns ar - darījumiem"

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Pazūdi, cik ātri vien vari"

"Ņezavisimaja gazeta"

— 2000.09.28.

Jaunā demokrātiskā Serbija saņems palīdzību no Eiropas.

Dienvidslāvija izdarīja savu izvēli. Pēc šīm vēlēšanām nekas nepaliks pa vecam. Lai kā arī norisinātos turpmākie notikumi, Miloševičs ir zaudējis. Vēlēšanas vēstī par demokrātiskām pārmaiņām Serbijā. Miloševičs slimo ar visu diktatoru slimību — viņš ir zaudējis saikni ar realitāti, bet viņa apkārtne dod augsni nepamatotām fantāzijām.

Eiropas Savienība spēlē vadošo lomu Dienvidaustrumeiropas Stabilitātes paktā, kurā atspoguļojas šī reģiona valstu vēlme pilnībā integrēties ES struktūrās. Visi šī pakta dalībnieki ar nepacietību gaida to brīdi, kad Dienvidslāvijas Federatīvā Republika varēs tikt iekļauta šajā Stabilitātes paktā un atgriezties visas Eiropas procesu apritē.

Daudzas šī reģiona valstis ir dziļi iesaistītas pārrunu procesā par iestāšanos ES. Viena no tām, Slovēnija, pirms tam bija Dienvidslāvijas daļa. Visi trīs Serbijas kaimiņi — Bulgārija, Rumānija un Ungārija — arī ir ES kandidāti. Maķedonija šobrīd ir sākusi sarunas par asociētu dalību ES — stabilizācijas un apvienošanās procesa ietvaros, kas ir viens no svarīgākajiem ES ieguldījumiem Stabilitātes paktā. Citas valstis, kā Horvātija vai Albānija, arī dodas tajā pašā virzienā. Serbijas līdzdalība šajā kustībā būtiski paātrinātu kopējo procesu un konsolidētu tā panākumus, lai iegūtu visam kontinentam ilgtermiņa priekšrocības.

Bodo Hombahs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!