• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Olbraita iestājusies par Putinu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pazūdi, cik ātri vien vari"

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Olbraita iestājusies par Putinu"

"Ņezavisimaja gazeta"

— 2000.09.29.

Viņas uzstāšanās Kongresā kļuvusi par atbildi republikāņu priekšvēlēšanu runai "Krievijas ceļš uz korupciju".

Nevajag prezidentam Putinam radīt bezizejas situāciju — tāds ir ASV valsts sekretāres M.Olbraites uzstāšanās Kongresā pamatmotīvs. Būtībā viņas runa ir atbilde uz mēneša vidū publicēto republikāņu kongresmeņu grupas runu, kurā tie vaino tagadējo administrāciju, ka tā pēdējo astoņu gadu laikā izdarījusi rupjas kļūdas politikā pret Krieviju. Kā vienu no Vašingtonai negatīviem rezultātiem Bila Klintona administrācijas kursā attiecībā pret Krieviju republikāņi nosaukuši KF ārpolitikas naidīgos elementus pret ASV. Skaidrs, ka šim dokumentam ir vairāk sakara ar tagadējo ASV prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu nekā ar Krieviju. Olbraita centās pārliecināt klausītājus, ka demokrātiskā administrācija ir darījusi visu pareizi un ka šobrīd nevajag saasināt kursu attiecībās ar Krieviju.

"Mums nevajag atkal radīt ienaidnieku," paziņoja Olbraita. Tajā pašā laikā valsts sekretāre nevarēja pieļaut pārmetumus sev, ka tagadējā administrācija ir indiferenta pret tiem "šausmīgajiem pamatbrīvību pārkāpumiem", kuri, kā ir pārliecināta lielākā daļa amerikāņu, notiek Krievijā. Valsts sekretāre atzina, ka Baltais nams ir norūpējies par dažiem Vladimira Putina gājieniem, un likumdevējiem zvērēja, ka administrācija nesnauž un ne vienu reizi vien jau centusies vest pie prāta Kremli, īpaši par spiedienu MIL.

Dmitrijs Gornostajevs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!