• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mājokļu attīstības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2000., Nr. 348/349 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mobilo telefonu tirgus sakārtošanu

Vēl šajā numurā

05.10.2000., Nr. 348/349

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mājokļu attīstības programmu

Trešdien, 4. oktobrī, Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva un Eiropas Padomes Attīstības bankas reģionālā menedžere Marja Sepala apsprieda iespējamo Attīstības bankas aizdevumu Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas īstenošanai.

M.Sepala apliecināja, ka Attīstības banka ir gatava piešķirt 10 miljonu latu kredītlīniju šīs programmas realizācijai Latvijā, jo banka ir tieši specializējusies sociālo projektu, tai skaitā arī mājokļu problēmas risināšanas, kreditēšanā.

Paredzams, ka pilnībā šīs kredītlīnijas piešķiršana tiks apstiprināta novembrī, kad tiks iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un šo projektu apstiprinās Attīstības bankas padome.

Sarunas ar Attīstības banku par iespējamo kredītlīnijas piešķiršanu sākušās jau agrāk. No 3. līdz 5. septembrim Finansu ministrijas un Latvijas Hipotēku un zemes bankas pārstāvju delegācija V.Andrējevas vadībā strādāja Parīzē, lai ar Attīstības banku pārrunātu kredītlīnijas piešķiršanu.

M.Sepala Latvijā tikās arī ar Valsts kases, Latvijas Hipotēku un zemes bankas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem, lai apspriestu mājokļu attīstības kreditēšanas projektu.

Šā gada 13. jūnijā Ministru kabinets apstiprināja Mājokļu attīstības kreditēšanas programmu. Ministru kabineta sēdes protokollēmumā uzdots Finansu ministrijai iekļaut 2001. gada budžetā valsts galvojumu Latvijas Hipotēku un zemes bankai ārvalstu aizņēmumam 20 miljonu latu vērtībā Mājokļu attīstības kreditēšanas programmas īstenošanai.

Pēc Attīstības bankas noteikumiem, šī institūcija var kreditēt tikai 50% no visām projekta izmaksām, tātad tā var izsniegt kredītu tādas summas apmērā, kas ir ekvivalenta tikai 10 miljoniem latu. Tas nozīmē, ka otra nepieciešamā kredītresursu daļa būs jāmeklē citā kredītiestādē, kas tiks izvēlēta konkursa kārtībā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!