• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielākām balvām Latvijas motobraucējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2000., Nr. 348/349 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mājokļu attīstības programmu

Vēl šajā numurā

05.10.2000., Nr. 348/349

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielākām balvām Latvijas motobraucējiem

Finansu ministrs Gundars Bērziņš kā Nacionālās sporta padomes vadītājs ierosinās tuvākajā padomes sēdē lemt par papildu prēmiju piešķiršanu Latvijas motobraucējiem, trīskārtējiem pasaules čempioniem Kristeram Serģim un Artim Rasmanim.

Ministrs uzskata, ka abiem sportistiem piešķiramā prēmija būtu 20 000 latu. Turklāt, kā uzsver G.Bērziņš, naudas balva vismaz 5000 latu apmērā pienākas arī motobraucēju trenerim Jānim Serģim, un noteikti prēmija jāizmaksā arī mehāniķiem.

Kaut gan Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, paredz, ka par uzvaru pasaules čempionātā motokrosā pienākas naudas balva tikai 3000 latu katram sportistam, finansu ministrs uzskata, ka tā ir pārāk maza summa motobraucēju sasniegumam.

"Serģis un Rasmanis ir pierādījuši, ka latvieši spēj sasniegt lieliskus rezultātus pasaules līmenī, un viņi šo gadu laikā ir veidojuši pasaulē labu Latvijas tēlu un vārdu. Sportistiem pienākas arī attiecīgs valsts atbalsts naudas prēmijas veidā," uzskata finansu ministrs. Tādēļ viņš izmantos Nacionālās sporta padomes tiesības ieteikt sportistus papildu apbalvošanai.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!