• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai otrais "Kristāla vilnis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2005., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113668

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tālredzīgiem kultūras projektiem naudas pietiks

Vēl šajā numurā

02.08.2005., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai otrais “Kristāla vilnis”

JAUNAIS-VILNIS.JPG (18817 bytes)
Uzstājas “Jaunā viļņa” žūrijas locekļi: Igors Krutojs, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērijs Meladze, Leonīds Agutins
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Jau ceturto reizi jūlija beigās Dzintaru koncertzālē notika jauno izpildītāju konkurss “Jaunais vilnis”. Latviju šogad pārstāvēja bijušais grupas “Caffe” dalībnieks Intars Busulis, kurš, līdzīgi kā pērn latviešu grupa “Cosmos”, konkursā ieguva augstāko žūrijas vērtējumu.
I.Busulis veiksmīgi uzstājās visos trijos konkursa fināla koncertos. Pirmajā un otrajā fināla koncertā Intara sniegumu žūrija vērtēja attiecīgi ar 75 un 76 punktiem, kas ļāva Latvijas pārstāvim saglabāt pēc katra koncerta iegūto otro vietu.
Kopumā I.Busulis saņēma 227 punktus, tādējādi kļūstot par konkursa uzvarētāju, otro vietu atstājot Ukrainas pārstāvei Tīnai Karolai, kas ieguva 224 punktus, un trešo vietu – Krievijas pārstāvei Polīnai Gagarinai ar 221 punktu.
Arī šogad “Jaunā viļņa” uzvarētājs ieguva statuju “Kristāla vilnis” un 35 000 ASV dolārus jeb 20 200 latus lielu naudas prēmiju. Tīna Karola par otro vietu saņēma 25 000 dolāru (14 400 latus) un Polīna Gagarina – 15 000 dolāru (8680 latu).
Konkursam šogad bija pieteikušies seši tūkstoši jauno izpildītāju, vairāk nekā astoņdesmit no tiem iekļuva pusfinālā. Savukārt finālā sacentās astoņpadsmit jaunie izpildītāji no trīspadsmit valstīm: Latvijas, Ukrainas, Armēnijas, Izraēlas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Gruzijas, ASV, Spānijas un Krievijas.
Jaunos izpildītājus šogad vērtēja Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Igors Nikolajevs, komponists Konstantīns Meladze un viņa brālis dziedātājs Valērijs Meladze un “Universal Music Russia” ģenerāldirektors Deivids Džanks. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, žūrijas līdzpriekšsēdētāji bija “Jaunā viļņa” idejas autori – Raimonds Pauls un Igors Krutojs.
Noslēguma koncertā piedalījās arī tādi mākslinieki kā Kriss de Burgs, Alla Pugačova, Kristīne Orbakaite, “Diskoteka Avarija”, Alsu, “Hi – Fi”, Valērijs Meladze un citi.
Uz jauno izpildītāju koncertu dienām tikušas pārdotas aptuveni 12 500 biļetes.
Pērn “Jaunā viļņa” uzvarētāji, latviešu grupa “Cosmos”, trijās konkursa kārtās ieguva 204 punktus un šogad uzstājās kā viesi. Viņi konkursa laikā pieteica savu jauno albumu krievu valodā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!