• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Komentāriem jābūt precīziem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2005., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113666

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā latu nomainīs eiro

Vēl šajā numurā

02.08.2005., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Komentāriem jābūt precīziem

Vakar, 1.augustā, rīta avīzē “Neatkarīgā” publicēts Bena Latkovska komentārs (8.lpp) par laikrakstu “Latvijas Vēstnesis”.
Tajā apgalvots, ka “Latvijas Vēstnesis” tiekot izdots par budžeta līdzekļiem, tātad nodokļu maksātāju naudu. Tāpēc, lai taupītu līdzekļus, un, kā apgalvo komentāra autors, Latviju neturpinātu uzskatīt par zemi, kuras iedzīvotāji dzīvo kokos un pārtiek no sēnēm, arī mums vajadzētu sekot Igaunijas piemēram, kur pieņemts lēmums “Latvijas Vēstneša” analogu “Riigi Teataja” igauņu valodā drukātā veidā vairs neizdot. Turpmāk tas būs pieejams tikai interneta versijā.
Diemžēl Bens Latkovskis savā komentārā pieļāvis vairākas būtiskas neprecizitātes.
Pirmkārt. “Latvijas Vēstnesis” netiek izdots par valsts budžeta līdzekļiem, un tātad tā izdošanā nekādi netiek tērēta nodokļu maksātāju nauda. VSIA “Latvijas Vēstnesis” laikrakstu, atšķirībā no komentārā minētā igauņu “Riigi Teataja”, izdod par līdzekļiem kurus iegūst no savas saimnieciskās darbības. Turklāt papildus par šiem līdzekļiem tiek uzturēta arī bezmaksas normatīvo aktu datu bāze internetā likumi.lv.
Otrkārt. Atšķirībā no “Latvijas Vēstneša”, kuru iespējams tiklab abonēt, kā arī iegādāties mazumtirdzniecībā, “Riigi Teataja” ir biļetens, no kura tirāžas apmēram 800 eksemplāru bez maksas piegādā publiskajām bibliotēkām un pašvaldībām.
Visbeidzot, treškārt. Pāreja uz elektronisko versiju Igaunijā paredzēta tikai 2007.gadā. Savukārt Beļģijā, kur līdzīgam izdevumam līdzīga pāreja uz elektronisko versiju kā vienīgo lasītājiem pieejamo bija notikusi jau agrāk, Arbitrāžas tiesa vēl 2004.gada jūnijā nolēma, ka tas ir diskriminējoši. Tāpēc līdz 2005.gada 1.augustam šis lēmums jāmaina, jo ne visiem ir vienādi pieejams internets un ne visiem ir vienādas iespējas to lietot. Bet, kā labi zināms, beļģi ne tuvu nav tie, kas dzīvo kokos un pārtiek no sēnēm. Tā ka acīmredzot arī Latvijai līdz brīdim, kad maksimāli korekti varēs realizēt šādu pāreju, vēl kādu laiciņu jāpaciešas. Un vismazāk te kaut ko var panākt ar pagalam neprecīziem un emocionāli uzkarsētiem komentāriem.

Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” atbildīgais redaktors
Aivars Kļavis
aivars.klavis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!