• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu vispasaules kampaņai pret nabadzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2005., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par direktīvas datorizpildāmu izgudrojumu patentēšanai noraidīšanu

Vēl šajā numurā

09.07.2005., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu vispasaules kampaņai pret nabadzību

Procedūra: kopīga rezolūcija
Debates: 2005.gada 6.jūlijā

Eiropas Parlaments 6.jūlijā pieņemtajā rezolūcijā par nabadzību pasaulē atzinīgi novērtēja Apvienotās Karalistes prezidentūras apņemšanos izvirzīt par prioritāti attīstību un nabadzības apkarošanu. Īpaša nozīme ir pilsoniskajai sabiedrībai, ko pierāda kampaņa “Vispasaules aicinājums cīņai pret nabadzību: nabadzības atstāšana pagātnē”. Tajā iesaistītas 600 nevalstiskās organizācijas no visas pasaules.
Deputāti rezolūcijā pauž gandarījumu par G-8 apņēmību dzēst lielu parādu apgrūtinātos nabadzīgo valstu parādus Starptautiskajam valūtas fondam, Pasaules bankai un Āfrikas Attīstības fondam, tomēr uzsver, ka “parāda dzēšana nav universāls līdzeklis nabadzības apkarošanā” – dažās valstīs šāda atbrīvošana no parāda atmaksas var nodarīt morālu ļaunumu, jo tā ne vienmēr atrisina nabadzīgāko un trūcīgāko valstu problēmas.
Parlaments aicina ES dalībvalstis un pasaules attīstītākās valstis saskaņot ar attīstības saistībām savus politikas virzienus, jo īpaši tirdzniecībā, lauksaimniecībā un migrācijas jomā. Tas uzsver nepieciešamību paātrināt un palielināt palīdzību vakcīnas programmām un programmām tādu slimību kā AIDS, tuberkuloze un malārija apkarošanai, kā arī novārtā atstāto slimību apkarošanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!