• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Izraēla nosoda sankciju atcelšanu pret Austriju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2000., Nr. 329/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Juceklīgais projekts"

Vēl šajā numurā

21.09.2000., Nr. 329/330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Izraēla nosoda sankciju atcelšanu pret Austriju"

Arī pēc Austrijas politiskās izolācijas beigšanas no ES dalībvalstu puses ASV un Izraēla distancēsies no Vīnes. Izraēlas ministru prezidenta Ehuda Baraka birojā pēc septiņu mēnešu ilgo sankciju atcelšanas paziņoja, ka atmaksātos sankcijas turpināt tik ilgi, kamēr vien Austrijā valdībā piedalīsies partija ar "neofašistiskām tendencēm", tāda kā ABP.

Savukārt ASV paziņoja, ka attiecībās ar Austriju turpinās "izvēlēto diplomātisko kontaktu" politiku, bet Francija atkārtoti aicināja būt modriem. ES Komisija apsveica sankciju atcelšanu. „Komisija nekad nav vēlējusies Austrijas izolāciju", teica tās prezidents Romano Prodi.

Bijušais Izraēlas ministru prezidents Šimons Peress trešdien Jeruzalemē teica, ka viņš no Austrijas gaida vairāk „nekā tikai Eiropas Savienības lēmuma apsveikšanu". Tāpēc arī viņš nedomājot, ka valsts paklausīs Austrijas kanclera Volfganga Šisela aicinājumam un atkal uz Vīni nosūtīs savu vēstnieku.

ASV Ārlietu ministrijas pārstāvis Ričards Bouhers teica, ka ASV politika arī pēc ES sankciju atcelšanas nemainīsies. Vašingtona kontaktus ar Vīni aprobežošot tikai ar lietām, kurās ASV ir ļoti ieinteresēta. Bouhers teica, ka ASV politika ar tās elastīgumu pret Austrijas valdību vienmēr ir atšķīrusies no eiropiešu politikas.

Kanāda drīz vien pēc ES dalībvalstīm paziņoja, ka atkal pilnībā atjaunos diplomātiskās attiecības ar Austriju.

Francija uzsvēra „pozitīvo" Vīnes diplomātiskās izolācijas efektu. „Ja šāds lēmums būtu jāpieņem šodien, tas tiktu pieņemts atkal," teica prezidenta dienestā. Taču Francijā saka, ka ABP būtība arī pašreiz dod iemeslu bažām, un tāpēc prasa lielu modrību.

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.09.14.]

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!