• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas parlamentārajā asamblejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu Latvijas parlamentāriešiem ratificēt Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas parlamentārajā asamblejā

JALTA1.PNG (49916 bytes) JALTA2.PNG (106424 bytes)
GUAM valstu Parlamentārās asamblejas 2. sēdes darbā: Latvijas Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre; 28. maijā Ukrainā, Jaltā, pie Livādijas pils ieejas: Rumānijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Teodors Meleškanu, Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājs Murtuzs Aļeskerovs, Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Juršens, Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Volodimirs Ļitvins, Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Nino Burdžanadze, Moldovas parlamenta priekšsēdētāja vietniece Marija Postoičo un Moldovas parlamenta priekšsēdētājs Marians Lupu
Saeimas preses dienesta foto

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 28.maijā piedalījās GUAM valstu parlamentārās asamblejas otrajā sēdē, kas pēc Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja Volodimira Ļitivina ielūguma notika Jaltā, Livādijas pilī. GUAM parlamentāro asambleju veido Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas parlamentu delegācijas.
Otrajā šīs asamblejas sēdē piedalījās visu četru tās dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji: Gruzijas parlamenta spīkere Nino Burdžanadze, Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Volodimirs Ļitvins, Azerbaidžānas parlamenta vadītājs Murtuzs Aļeskerovs, kā arī Moldovas parlamenta priekšsēdētājs Marians Lupu. Kā viesi pasākumā bija ieradušies Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre, Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Juršens un Rumānijas Senāta priekšsēdētāja vietnieks Teodors Meleškanu.
Tikšanās laikā pārrunāta GUAM parlamentārās asamblejas turpmākā darbība un attīstība, likumdevēju lomas palielināšana mūsdienu aktuālo problēmu risināšanā, sadarbības stiprināšana starp reģiona valstīm. Deputātu delegācijas strādāja trijās komisijās, kurās tika izskatīti politiskie un tiesiskie jautājumi, tirdzniecības un ekonomiskie jautājumi, zinātnes, kultūras un izglītības jautājumi.
GUAM parlamentārās asamblejas dalībniekus uzrunāja arī Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre, savā runā raksturojot Latvijas ceļu līdz dalībai ES un NATO, reformu procesus, kas notikuši mūsu valstī, un arī Baltijas asamblejas lomu reģionālās sadarbības attīstībā. Viņa īpaši uzsvēra Latvijas gatavību sadarboties ar GUAM valstu parlamentiem eirointegrācijas jautājumos, par ko šajās valstīs ir liela interese. Viņa norādīja arī uz to potenciālu, kāds slēpjas Baltijas un Melnās jūras reģiona valstu tālākajā sadarbībā.
Saeimas priekšsēdētājai bija divpusējās tikšanās ar visu četru GUAM valstu parlamentu vadītājiem, ar kuriem pārrunāti jau konkrēti sadarbības projekti, kas sākti un turpmāk varētu tikt realizēti, iesaistot Saeimas Eiropas lietu un citas komisijas.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!