• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu Latvijas parlamentāriešiem ratificēt Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu Latvijas parlamentāriešiem ratificēt Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu

Ministru prezidents

Svētdien, 29.maijā, Francijā notikušajā referendumā franču tauta ir izdarījusi savu izvēli attiecībā uz Eiropas Savienības konstitūciju.
Latvijas valdība respektē šā referenduma rezultātus, bet tajā pašā laikā uzskata, ka aizsāktās ES konstitucionālā līguma ratifikācijas procedūras ir jāturpina visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tai skaitā arī Latvijā.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis aicina Latvijas Saeimu veikt ES konstitucionālā līguma ratifikāciju jau šoceturtdien.

Jana Vektere,Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Ārlietu ministrs

Francijas “nē” Eiropas konstitucionālajam līgumam nedrīkst kavēt Latvijas virzību uz priekšu. Francūžu skepsi lielā mērā noteikušas iekšpolitiskās problēmas, nevis stipras un vienotas Eiropas ideja.
Es aicinu Latvijas parlamentāriešus veikt gudru un tālredzīgu izvēli un šonedēļ pateikt “jā” ietekmīgai Latvijai un spēcīgai Eiropai, un Saeimā ratificēt Eiropas konstitūcijas līgumu. Līgums ir izdevīgs Latvijai un atbilst mūsu nacionālajām interesēm.
Pēdējā pusgada laikā esmu bijis Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Talsos, Bauskā, Valmierā un Limbažos un skaidrojis mūsu iedzīvotājiem Eiropas konstitucionālā līguma jēgu un būtību. Līgums vienkāršo ES un padara to tuvāku un saprotamāku pašiem eiropiešiem, tas padara efektīvāku lēmumu pieņemšanu un piešķir mazām valstīm lielāku ietekmi. Vienotas Eiropas mērķis 50 gadus ir kalpojis par eiropiešu labklājības “motoru”, un, neraugoties uz dažādiem izaicinājumiem, ar ko dalībvalstīm laiku pa laikam bijis jāsastopas, tie ir pārvarēti un ES turpinājusi savu attīstības ceļu.
Vienas valsts balss nevar ietekmēt tālāko ratifikācijas gaitu pārējās ES dalībvalstīs. Deviņas ES dalībvalstis jau ir atbalstījušas šo līgumu, pārstāvot gandrīz pusi Eiropas iedzīvotāju. Eiropiešiem pārliecinoši jāiet uz priekšu. Eiropas konstitucionālajam līgumam jāstājas spēkā 2006.gada 1.novembrī – ja līgumu būs ratificējušas četras piektdaļas ES dalībvalstu, bet kādai no dalībvalstīm būs bijušas problēmas ar šā līguma ratifikāciju, tad visiem kopīgi pie viena galda būs jādomā par risinājumiem.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!