• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Padomes Vispārējās nacionālo minoritāšu aizsardzības konvencijas ratificēšanu

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

Pirmdien, 30.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un vairāku Saeimas komisiju deputāti tikās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.
Tikšanās gaitā spriests par Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības memoranda galvenajām pozīcijām.
Memoranda mērķis ir veidot Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizāciju un parlamenta sadarbību, lai uzlabotu pieņemto lēmumu kvalitāti, nodrošinātu ciešāku saikni starp likumdevēju un pilsonisko sabiedrību, kā arī veidotu savstarpēju atbalstu un izpratni par katras puses lomu demokrātiskas valsts attīstībā.
Paredzēts, ka memorandam būs vairākas sadaļas, piemēram, par sadarbības nozīmi un vērtībām, kas ietvers sevī tādus principus kā politiskā neatkarība, partnerattiecības, sadarbība un ilglaicīga attīstība; par uzdevumiem memoranda mērķu sasniegšanai un par uzdevumu ieviešanas kārtību.
Parlaments un nevalstiskās organizācijas izveidoja arī darba grupu, kura jau nākamnedēļ sāks strādāt pie memoranda projekta.
Saeimas priekšsēdētāja, deputāti un nevalstisko organizāciju pārstāvji vienojās, ka pirms memoranda izstrādes būtu veicama apkopojoša analīze par līdzšinējo sadarbību starp nevalstiskajām organizācijām un Saeimas komisijām un apakškomisijām. Savukārt memoranda izstrādes procesā nepieciešama plaša diskusija ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem visos Latvijas reģionos un memoranda ideju skaidrošana.
Tikšanās nobeigumā skarts arī jautājums par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību izveidot sabiedriskā labuma organizāciju paškontroles mehānismu, kas uzsvērtu sabiedriskā labuma darbības definīcijas precīzu izpratni.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!