• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dejas solis un runātais vārds. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nākotne zināmā un nākotne nezināmā

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dejas solis un runātais vārds

JUHLAPAIVIA01.PNG (112704 bytes)Martā Ziemeļu pavasaris rīdziniekus iepriecināja ar zviedru horeogrāfa Rasmusa Ēlmes viesizrādēm Dailes teātrī, bet 24. maijā Jaunajā Rīgas teātrī notika talantīgās somu horeogrāfes Jenni Kivelas dejas teātra izrāde “Svētku dienas”.

Atšķirībā no zviedru izteikti enerģiskās dejas valodas Jenni Kivelas dejas teātrim raksturīga spilgta vizualitāte, niansēti tēli, elegants kustības un runas apvienojums.
Jenni Kivela jau ar pirmo izrādi 2002.gadā pieteica sevi kā oriģinālu somu mūsdienu dejas mākslinieci. Ar viesizrādēm Briselē, Londonā, Stokholmā un Amsterdamā jaunā horeogrāfe īsā laikā iemantoja starptautisku atzinību. Apvienojot kustību ar tekstu, viņa veido elegantu dejas teātri. Skatītājus aizrauj izrāžu cilvēciski siltā noskaņa un smalkais, mazliet smeldzīgais humors, kas gluži kā slavenā somu režisora Kaurismeki filmās uzdzirkstī visnopietnākajos brīžos.
“Svētku dienas” rāda mums visiem labi pazīstamās viesību norises un situācijas. Humoristiskās ainiņas mijas ar absurdiem pavērsieniem, valda prieks ar melanholijas pieskaņu. Izrādē piedalās arī Katri Soini, kura izceļas ar vienlīdz spožu tehniku un aktiermeistarību un tiek uzskatīta par vienu no vadošajām somu dejotājām.
Dejas teātris ar izrādi “Svētku dienas” viesojies vairākās valstīs un pagājušā gada decembrī dejas festivālā Japānā saņēmis Lielo balvu.
Viesizrādi Rīgā rīko mūzikas un dejas centrs BARAKA ar Somijas vēstniecības, Somijas Ārlietu ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda, Nordscen un Ziemeļu Ministru padomes Rīgas biroja atbalstu.

“LV” informācija

JUHLAPAIVIA02.PNG (102742 bytes)
JUHLAPAIVIA03.PNG (163491 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!