• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas kori jau gavilē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2005., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

140 gadu ejot palīgā tuvākam

Vēl šajā numurā

19.05.2005., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas kori jau gavilē

DZIESMA.PNG (128713 bytes)

Kas dziedās IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos? No 17. līdz 22. maijam Rīgā notiek pēdējās koru skates.

Kopš 2.maija žūrijas komisija jau apmeklējusi 32 skates, kurās savu dziedātprasmi apliecinājuši visu Latvijas novadu dziedātāji. Žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Doma kora skolas direktors Jānis Erenštreits atzīst, ka skatēs dzirdētais kopumā ļoti iepriecē:
– Es gribu slavēt visus dziedāšanas skolotājus, kas Latvijas dziedāšanas kultūras saknes kopj kā ļoti prasmīgi dārznieki – saudzīgi un meistarīgi. Koru labo skanējumu veicina arī īpaši radītais repertuārs: J.Lūsēna dziesmu cikls “Neatbildēts zvans” ar I.Zanderes vārdiem, latviešu tautasdziesmu cikls “Laika upē – es” V.Zilvera apdarē, R.Paula ļoti veiksmīgās melodijas ar O.Vācieša un J.Petera vārdiem, U.Marhilēviča dziesmu cikls “Gaismas atgriešanās” ar G.Rača vārdiem un nelielās devās pievienotās mūsu klasikas pērles. Tas diriģentos un bērnos atraisījis lielu apņēmību iedziļināties mūzikas saturā, un šķiet, ka šoreiz mēs tuvāk kā jebkad esam tikuši katras dziesmas dvēselītei.
Pēc pēdējām skatēm noskaidrosies, kuri būs tie 15 tūkstoši skolēnu, kas pieskandinās Mežaparka Lielo estrādi svētku Noslēguma koncertā, un kuri kori piedalīsies fināla konkursā. Oficiālie konkursa rezultāti svētku mājas lapā www.nacgavilet.lv būs pieejami ar 30.maiju.
Bet akciju sabiedrība “Rīgas piensaimnieks” jau ražo biezpiena sieriņus “Kārums” ar Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku simboliku. Uzņēmums kļuvis par vienu no svētku ģenerālsponsoriem un plāno izlaist vairāk nekā astoņus miljonus šo sieriņu, tādējādi popularizējot svētkus un to simboliku visā Latvijā. Sieriņš “Kārums” vairākkārt saņēmis patērētāju un ekspertu atzinību pašmāju un starptautiskā pārtikas izstādēs un pērn atzīts par gada visplašāk pārdoto preci Latvijas lielveikalu tīklā. Svētku laikā uzņēmums katru dienu dāvinās katram bērnam pa sieriņam. Pavisam svētku dalībnieku enerģijai un labsajūtai tiks dāvināti vairāk nekā 245 tūkstoši “Kārumu”.

Aina Rozeniece, “LV”
aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!