• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemnieki Latvijā iztērējuši desmit miljonus latu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2005., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā savietot tirgus pieprasījumu un izglītības sistēmas piedāvājumu

Vēl šajā numurā

18.05.2005., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemnieki Latvijā iztērējuši desmit miljonus latu

Šogad salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo ceturksni Latviju apmeklējuši par aptuveni trešdaļu vairāk ārvalstu viesu.

TURISTI.PNG (116559 bytes)
Ārzemju tūristi Rīgas centrā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Ārzemnieki Latvijas robežu šķērsojuši 649 000 reižu. No kopējā ārvalstu viesu skaita 70% Latvijā uzturējušies mazāk nekā 24 stundas. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums mūsu valstī bijis 1,4 diennaktis, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Transporta un tūrisma statistikas daļas kārtējais valsts robežu šķērsojošo personu apsekojums robežkontroles punktos.
Lielākā daļa ārvalstu viesu bijuši tuvējo kaimiņvalstu iedzīvotāji – 33% no ceļotāju kopskaita bija ieradušies no Lietuvas, 30% – no Igaunijas, 6% – no Polijas, 6% – no Krievijas, 4% – no Zviedrijas, 3% – no Somijas, bet % – no Vācijas.
Aptaujāti par Latvijas apmeklējuma iemesliem, 32% ārzemju ceļotāji norādīja, ka Latvijā ieradušies tikai caurbraucot (tranzītā), 19% norādīja atpūtu, 16% – draugu, radinieku apmeklējumu,16% kā ceļojuma iemeslu minēja darījumu kārtošanu.
Pirmajos trijos mēnešos ārvalstu viesi mūsu valstī iztērējuši 31,8 miljonus latu. Tas ir par 10,7 miljoniem latu vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. Vidēji dienā ceļotāji iztērēja 35 latus.
Visvairāk naudas tērējuši ceļotāji no Zviedrijas – 3,9 miljonus latu, Lielbritānijas – 3,6 miljonus, Lietuvas – 2,9 miljonus, Krievijas – 2,7 miljonus, Igaunijas – 2,3 miljonus latu un Somijas – tikpat.
Informāciju par Latviju ārzemju ceļotāji galvenokārt ieguvuši savu iepriekšējo apmeklējumu laikā – 19%, gandrīz tikpat internetā, arī no radiem, draugiem un paziņām. Savukārt 14% izmantoja darījuma informāciju, 12% to ieguva no masu medijiem, un 6% izmantoja tūrisma rokasgrāmatās lasīto informāciju.

 “LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!