• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā saņemt atbalsta maksājumus par liellopiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2005., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

11.05.2005., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā saņemt atbalsta maksājumus par liellopiem

Lauksaimniekus aicina laikus pieteikties uz atbalsta maksājumiem par liellopiem un aitu mātēm, atgādina Zemkopības ministrija (ZM).

AITAS.PNG (118964 bytes)
Atbalsta maksājumu par aitu māti 2005.gadā lauksaimnieks var saņemt, izpildot vairākus nosacījumus: ganāmpulkā jābūt ne mazāk kā 10 aitu mātēm, kuras iesnieguma iesniegšanas dienā ir vecākas par gadu; iesniegums par aitu māšu skaitu jāiesniedz līdz kārtējā gada 15.jūlijam
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tuvojas pirmo iesniegumu termiņš valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalsta maksājumiem par zīdītājgovīm, tāpēc Lauku atbalsta dienests (LAD) aicina lauksaimniekus laikus sniegt informāciju Lauksaimniecības datu centrā (LDC) par visām izmaiņām ganāmpulkā. Lai varētu pretendēt uz valsts un ES atbalsta maksājumiem, lauksaimniekam ir jāiesniedz iesniegums LAD attiecīgajā reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē. Savukārt, ja lauksaimnieks uz šiem maksājumiem pretendē pirmo reizi, tam jāreģistrējas arī LAD klientu reģistrā.
Paredzētos papildu valsts tiešos maksājumus par liellopiem un aitu mātēm lauksaimnieks var saņemt, ja tas laikus reģistrējis tam piederošos dzīvniekus (jaundzimušie teļi jāreģistrē LDC datu bāzē 20 dienu laikā pēc to dzimšanas) un regulāri informē LDC par izmaiņām ganāmpulkā.
Atbalsta maksājumu par gaļas šķirnes zīdītājgovi vai zīdītājgovi, kas iegūta krustojumā ar gaļas šķirnes bulli, kā arī par piena šķirnes govi, kas apsēklota ar gaļas šķirnes bulli un ir atnesusies 2004.gadā, lauksaimnieks var saņemt, izpildot šādus nosacījumus: zīdītājgovij, kura atnesusies 2004.gadā, ir jābūt deklarētai LDC līdz 2004.gada 31.decembrim; iesniegums uz atbalstu jāiesniedz LAD līdz šā gada 20.maijam; minimālajam zīdītājgovs turēšanas laikam lauksaimnieka ganāmpulkā jābūt vismaz sešiem mēnešiem pēc iesnieguma iesniegšanas dienas.
Atbalsta maksājumu par gaļas šķirnes zīdītājgovi vai zīdītājgovi, kas ir iegūta krustojumā ar gaļas šķirnes bulli, par piena šķirnes govi, kas apsēklota ar gaļas šķirnes bulli, par Latvijas brūno vai Latvijas zilo govi, kas netiek slaukta, bet tiek izmantota teļu zīdīšanai, kā arī par telīti no astoņu mēnešu vecuma 2005.gadā lauksaimnieks var saņemt, izpildot šādus nosacījumus: zīdītājgovis un telītes LDC jādeklarē līdz kārtējā gada 1.jūlijam bez iespējām turpmāk mainīt to izmantošanas grupu; līdz kārtējā gada 15.jūlijam jāiesniedz iesniegums LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē. Iesniegumā norādītajam zīdītājgovju skaitam jābūt vismaz 60% no kopējā maksājumam pieteikto dzīvnieku skaita, savukārt maksājumam pieteikto telīšu skaits nedrīkst pārsniegt 40% no iesniegumā norādītā kopējā dzīvnieku skaita (kopējo dzīvnieku skaitu veido zīdītājgovis un telītes). Turklāt šāda dzīvnieku skaita proporcija jāsaglabā vismaz sešus mēnešus pēc iesnieguma iesniegšanas dienas, nepieciešamības gadījumā kādu no iesniegumā minētajiem dzīvniekiem aizstājot ar atbilstošu zīdītājgovi vai telīti 20 dienu laikā pēc minēto apstākļu rašanās.
Atbalsta maksājumu par nokautiem vai eksportētiem liellopiem, kas vecāki par astoņiem mēnešiem, 2005.gadā lauksaimnieks var saņemt, izpildot šādus nosacījumus: liellopi jānokauj Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzībā esošā vai Eiropas Kopienas teritorijā atzītā kautuvē vai jāeksportē nokaušanai uz citu valsti; minimālais liellopa turēšanas laiks lauksaimnieka ganāmpulkā pirms nokaušanas vai eksportēšanas nedrīkst būt mazāks par diviem mēnešiem; līdz katra ceturkšņa pirmā mēneša 15.datumam LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē jāiesniedz iesniegums, kurā norādīti nokauto vai nokaušanai eksportēto dzīvnieku identitātes numuri. Pēdējais iesnieguma iesniegšanas datums par kārtējā gadā nokauto vai nokaušanai eksportēto dzīvnieku ir nākamā gada 15.aprīlis.
Atbalsta maksājumu par aitu māti 2005.gadā lauksaimnieks var saņemt, izpildot šādus nosacījumus: ganāmpulkā jābūt ne mazāk kā 10 aitu mātēm, kuras iesnieguma iesniegšanas dienā ir vecākas par gadu; iesniegums par aitu māšu skaitu jāiesniedz līdz kārtējā gada 15.jūlijam.

Pēc ZM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!