• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ērču triumfa stunda vēl priekšā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2005., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izvērtē nekustamā īpašuma izsoļu sākumcenas

Vēl šajā numurā

10.05.2005., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ērču triumfa stunda vēl priekšā

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālisti prognozē, ka vēsā pavasara dēļ ērču pavasara aktivitātes augstākais pacēlums, visticamāk, gaidāms maija vidū. Iepriekšējos gados tas bija vērojams aprīļa beigās.

Augsta ērču aktivitāte būs novērojama arī jūnijā. Parasti jūlijā ērču aktivitāte samazinās, bet augustā sākas otrs – rudens aktivitātes – pacēlums. Ērču aktivitātes pieaugums skaidrojams ar siltāka laika iestāšanos.
Aģentūra atgādina, ka arī ērču aktivitātes laikā var vakcinēties pret ērču encefalītu, ievērojot saīsināto vakcinācijas shēmu. Lai izvairītos no saslimšanas ar citām ērču pārnestām infekcijām, piemēram, Laima boreliozi, ieejot mežā, apģērbs jāpielāgo tā, lai ērces nevarētu zem tā pakļūt.
Lai izsargātos no ērcēm un īpaši no to nepieaugušajiem īpatņiem, dodoties mežā, pareizi jāģērbjas: bikšu gali jāieliek zeķēs vai zābakos, aprocēm un apkaklei jābūt cieši pieguļošai, blūze vai džemperis jāieliek biksēs. Speciālisti iesaka pēc iespējas biežāk apskatīt apģērbu (tas vieglāk izdarāms, ja apģērbs ir gaišs) un apskatīt ķermeni pēc atgriešanās no meža. Pēc meža apmeklēšanas ieteicams pārbaudīt arī savāktās dabas veltes un mājdzīvniekus.
Pagājušajā nedēļā SVA Virusoloģijas laboratorijā pārbaudītas 16 ērces, no tām viena izrādījās inficēta ar ērču encefalītu. Tā bija piesūkusies Rīgas rajona iedzīvotājam, kas pret ērču encefalītu nav bijis vakcinēts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!