• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Amerikas Savienoto Valstu prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stratēģiskās analīzes komisijas gadagrāmatas "Politikas gadagrāmata. Latvija - 2004" atklāšanā Rīgas pilī 3.maijā

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Amerikas Savienoto Valstu prezidenta

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir saņēmusi vēstuli no ASV prezidenta Džordža Buša, kurā ASV prezidents raksta:
“Paldies par Jūsu vēstuli līdz ar ielūgumu apmeklēt Latviju. Gaidu tikšanos ar Jums, prezidentu Valdu Adamku un prezidentu Arnoldu Rītelu Jūsu skaistajā galvaspilsētā.
Mūsu tikšanās paver svarīgu iespēju atzīmēt to brīvību un drošību, kuru tagad Jūsu tauta bauda, kā arī atjaunot mūsu kopīgo apņemšanos veicināt brīvību, labklājību un iecietību Eiropā un citur pasaulē. Būšu gandarīts par iespēju apspriesties, kā demokrātiskas valstis, mobilizējot visas sabiedrības potenciālu, var stiprināt brīvību savā valstī un veicināt to aiz savām robežām.
Esmu pateicīgs par Jūsu centieniem atbalstīt pilsonisku sabiedrību reģionā, kā arī par ieguldījumu atbildīgajās misijās, atbalstot brīvību Afganistānā un Irākā.
Šā ceļojuma laikā es pieminēšu tos Amerikas un daudzu citu tautu upurus, kas gāja bojā nacisma sagrāves laikā. Rietumeiropā Otrā pasaules kara beigas nozīmēja atbrīvošanu. Centrālajā un Austrumeiropā karš nozīmēja arī padomju okupāciju un Igaunijas, Latvijas, Lietuvas aneksiju un komunisma uzspiešanu. Zinot šo sāpīgo vēsturi, es saprotu Jūsu lēmuma sarežģītību par to, vai apmeklēt 9.maija piemiņas pasākumu Maskavā, un šajā sakarā es respektēju to izvēli, ko Jūs un pārējie Baltijas līderi ir izdarījuši. Paldies, ka dalījāties pārdomās ar mani.
Atzīstot pagātnē notikušo, šī gadadiena ir iespēja raudzīties uz priekšu un veidot nākotni, kas būtu balstīta uz kopīgām vērtībām un kopīgu brīvu nāciju atbildību. Kā sabiedrotie un draugi mūsu valstis strādās, lai stiprinātu demokrātiju pašu mājās un veicinātu brīvību ārpus tām. Amerika ir lepna stāvēt plecu pie pleca ar jums.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!