• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsargājamo dabas teritoriju ierakstīšanu zemesgrāmatās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES atbalstu un zemes nomnieku lauksaimniecisko darbību

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsargājamo dabas teritoriju ierakstīšanu zemesgrāmatās

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa un vides ministrs Raimonds Vējonis trešdien, 20.aprīlī, tiekoties vienojās par abu ministriju institūciju ciešāku sadarbību aizsargājamo dabas teritoriju ierakstīšanā zemesgrāmatā.
S.Āboltiņa ar R.Vējoni vienojās par datu apmaiņas līguma parakstīšanu, kas ļaus Vides ministrijai un tās padotības institūcijām, tostarp reģionālās vides pārvaldēm un attiecīgo aizsargājamo teritoriju pārvaldes institūcijām, bez maksas piekļūt un izmantot savā darbā zemesgrāmatu elektronisko datu bāzi.
Ministri arī vienojās par Tiesu administrācijas Zemesgrāmatu departamenta speciālistu tikšanos ar Vides ministrijas institūciju pārstāvjiem, lai pārrunātu procedūras, kas saistītas ar aizsargājamo dabas teritoriju ierakstīšanu zemesgrāmatā un diskutētu par procedūras vienkāršošanu.
Pašlaik visas aizsargājamās dabas teritorijas nav ierakstītas zemesgrāmatā, un līdz ar to, iespējams, zemes īpašnieki nav informēti par šiem īpašuma tiesību aprobežojumiem, lai arī tie viņiem ir saistoši.
Abu ministru tikšanās veicinās informācijas ierakstīšanas procesu par aizsargājamām dabas teritorijām zemesgrāmatā nostiprinātajos nekustamajos īpašumos. Tā rezultātā visi interesenti, tai skaitā īpašumu iespējamie pircēji, gūs objektīvu, vispusīgu informāciju par īpašuma lietošanas ierobežojumiem.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!