• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Tālredzīga rīcība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2000., Nr. 318/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Trīs "gudrie" ir pabeiguši sarunas Vīnē"

Vēl šajā numurā

13.09.2000., Nr. 318/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Tālredzīga rīcība"

Patiesībā kāds velns dzina vācu ES komisāru Ginteru Ferhoigenu, kad viņš iestājās par referendumu Eiropas Savienības paplašināšanai uz austrumiem? Nav jau tā, ka šī ideja principā būtu slikta. Pastāv problēmas ar uzņemšanas procesa akceptēšanu ES nācijās, kā arī tas cieš no starpniecības trūkuma. Tātad nepieciešamībai rīkot atklātas diskusijas varētu būt produktīva ietekme.

Tomēr neuzticību izraisa tas, ka šo ideju propagandē kāds, kurš jau divus gadus — vispirms kā valsts ministrs Berlīnē un pēc tam kā komisārs Briselē — zina šo problēmu, bet līdz šim sabiedrībai nav devis trauksmes signālu. Un divkārt tik liela neuzticība rodas tad, ja referendumu rīkot aicina kāds, kurš vēl pirms gada, īgni norādot uz drošības politikas interešu vēsturisko nozīmi, noraidīja jebkādas šaubas pat par to, vai ES tautas varētu akceptēt Turcijas uzņemšanu kandidātvalstu lokā. Un galu galā tas ir Ferhoigens, kurš vienmēr ir aicinājis noteikt drīzāku iestāšanās termiņu.

Tas viss nesader kopā ar viņa iestāšanos par referendumu, kam vispirms ir jārada konstitucionāli tiesiskie priekšnoteikumi. Un tas var ieilgt. Tā kā sarunas par iestāšanos ir smagākas, nekā tika gaidīts, Ferhoigena iniciatīva rada nepatīkamu sajūtu, ka par paplašināšanos uz austrumiem atbildīgais komisārs ir sācis gatavot atkāpšanās ceļu, ja ar paplašināšanu noietu greizi.

"Frankfurter Rundschau"

— 2000.09.04.

Martins Vinters

"LV" nozares redaktors GINTS MOORS

 

.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!