• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Trīs "gudrie" ir pabeiguši sarunas Vīnē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2000., Nr. 318/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ziemeļeiropas valstis vēlas sadarboties ar Maskavu"

Vēl šajā numurā

13.09.2000., Nr. 318/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Trīs "gudrie" ir pabeiguši sarunas Vīnē"

ES ieceltie trīs "gudrie" situācijas novērtēšanai Austrijā svētdien pabeidza trīs dienu ilgās sarunas ar sabiedrības un politikas pārstāvjiem.

Komisija, kurā ir starptautisko tiesību eksperts Johens Frovains no Vācijas, Somijas prezidents Marti Ahtisāri un bijušais Spānijas ārlietu ministrs Marcelino Oreija, tikās arī ar pašreizējo Kērntneras federālās zemes un bijušo ABP vadītāju Jorgu Haideru. Viņi runāja ar Austrijas prezidentu Tomasu Klestilu, kā arī valdības, partiju, tiesību iestāžu un ticības apvienību pārstāvjiem.

Sociāldemokrātu pārstāvis Guzenbauers pēc sarunas ar trim "gudrajiem" teica, ka viņš atbalstot bilaterālo pasākumu izbeigšanu pret Austriju: "Būtu saprātīgāk, ja nonāktu līdz sankciju atcelšanai, lai Austrijas iekšpolitiku atbrīvotu no šī svina smagā plīvura." Var turpināt kritizēt ABP un tomēr uzskatīt, ka sankcijas nav pareizais ceļš. Arī Nacionālās padomes prezidents Heincs Fišers izteicās par sankciju izbeigšanu. Sākotnējais mērķis neesot sasniegts, jo sankcijas valdībai drīzāk palīdzot nekā kaitējot, viņš teica Inforadio Berlīnē. Arī opozīcijas partijās arvien vairāk ir to, kuri aicina realizēt normalizācijas procesu.

Vestentālers trīs "gudros" vērtēja kā izcilus ekspertus, kuri "teicami pazīst" Austriju. Līdzīgi izteicās arī Austrijas kanclers Volfgangs Šisels. Viņš komisiju galvenokārt informēja par ABP patvēruma piešķiršanas un ārzemnieku politiku.

Komisija ziņojumu ir paredzējusi iesniegt jau septembrī. No tā būs atkarīgs, vai 14 ES dalībvalstis atcels sankcijas pret Austriju.

"Die Welt"

—2000.07.31.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!