• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atļauj policijas arodbiedrības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2005., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sola paaugstināt minimālo algu

Vēl šajā numurā

15.04.2005., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atļauj policijas arodbiedrības

Ieilgušās nesaskaņas starp Valsts policijas (VP) darbiniekiem un tās vadību arodbiedrību veidošanas tiesību jautājumā vakar noslēgušās par labu arodorganizācijas veidotājiem.

Saeima vakar galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus likumā “Par policiju”, kas atceļ aizliegumu policijas darbiniekiem veidot arodbiedrības, taču liedz streikot. Likuma grozījumi stāsies spēkā no 2006.gada 1.janvāra.
Kā jau “Latvijas Vēstnesis” informējis, līdz šim VP vadība iebildumus pret policijas darbinieku apvienošanos arodbiedrībās pamatoja ar bažām, ka šādas tiesības pavērtu likumsargiem iespējas streikot un apdraudētu policijas spējas pilnvērtīgi funkcionēt. Savukārt arodbiedrības veidošanas iniciatori šai nostājai oponēja, norādot, ka Latvijas palikusi vienīgā Eiropas Savienības valsts, kurā ir spēkā aizliegums likumsargiem apvienoties arodorganizācijās.
Lai arī pašreiz noteikts, ka grozījumi likumā “Par policiju” stāsies spēkā nākamā gada 1. janvārī, iespējams, tas varētu notikt arī agrāk, ja Satversmes tiesa, kurā patlaban iesniegta Valsts Cilvēktiesību biroja atbalstītā sūdzība par aizliegumu likumsargiem veidot arodbiedrības, policistiem pozitīvi izlemtu jau šogad, skaidro Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Koleča.
Tiek prognozēts, ka jau sākotnēji likumsargu arodorganizācijā varētu apvienoties ap 3000 policijā strādājošo. Arodbiedrības līderis, visticamāk, būs kāds no tās radīšanas iniciatoriem – Ivars Muižzemnieks vai Agris Sūna, informē I.Koleča. LBAS turpmāk vērīgi sekošot, lai policijas darbinieku arodbiedrības veidošana noritētu bez šķēršļiem.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!