• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot konferenci par intelektuālā īpašuma jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot konferenci par intelektuālā īpašuma jautājumiem

Trešdien, 6.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis atklāja starptautisko konferenci “Intelektuālais īpašums jaunajās Eiropas Savienības dalībvalstīs”. Savā uzrunā A.Kalvītis sveica visus konferences dalībniekus un viesus, uzsverot, ka intelektuālais īpašums nav tikai morāles un tiesiskuma jautājums. “Aizsargāti intelektuālā darba augļi ļauj gūt arī maksimālu ekonomisko labumu,” teica Ministru prezidents.
A.Kalvītis norādīja, ka Latvija ir pievienojusies visām būtiskākajām starptautiskajām konvencijām rūpnieciskā īpašuma jomā. Pateicoties Patentu valdes darbinieku profesionālismam un iniciatīvai, arī administratīvās procedūras rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzībai ir modernas un atbilst starptautiski pieņemtajām. Tomēr Ministru prezidents atzina, ka Latvijai šajā sakarā vēl daudz darāmā, tāpēc viņa runas beigās izskanēja mudinājums abas konferences dienas izmantot maksimāli lietderīgi, jo “tematika un profesionālu, pieredzējušu patentu iestāžu vadītāju klātbūtne ļaus mērķtiecīgi un nepastarpināti pārspriest neskaidros un interesējošos jautājumus”.
Konferences mērķis ir pieredzes apmaiņa starp Eiropas Savienības veco un jauno dalībvalstu intelektuālā īpašuma ekspertiem. Programmas ietvaros paredzētas lekcijas un diskusijas par patentu iestāžu lomu un intelektuālā īpašuma aizsardzības nozīmi valsts ekonomiskajos procesos.
Šodien konferences nobeigumā paredzēta Latvijas Republikas valdības un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas saprašanās memoranda parakstīšana, kas nostiprinās Latvijas un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas savstarpējo sadarbību un darbības koordināciju. No Latvijas puses memorandu parakstīs Ministru prezidents Aigars Kalvītis.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!