• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežot pasākumus kūlas dedzināšanas novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot konferenci par intelektuālā īpašuma jautājumiem

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežot pasākumus kūlas dedzināšanas novēršanai

Trešdien, 6.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Iekšlietu ministrijas Sabiedriski konsultatīvās padomes izbraukuma sanāksmē iepazinās ar plānotajiem pasākumiem kūlas dedzināšanas novēršanā.
Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar kūlas dedzināšanas novēršanas pasākumu kompleksu. Galvenās aktivitātes notiek divos virzienos – kūlas ugunsgrēku apkarošana un audzināšanas darbs, paredzot preventīvu izglītojošu pasākumu kopumu visa gada garumā – audzinot sabiedrību, izglītojot bērnus, skolēnus par atbildīgu un nevardarbīgu attieksmi pret Latvijas zemi un dabu.
Pasākumu kompleksā aktīvi sadarbojas Vides, Iekšlietu, Zemkopības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, kā arī tām pakļautās institūcijas. Jau tiek veiktas vides aktīvistu patruļas, dežūras mežos izvietotajos sargtorņos. Vides nevalstiskās organizācijas aktīvi iesaistās izglītojošajos un preventīvajos pasākumos, skaidrojot postošo ļaunumu, ko nodara kūlas dedzināšana.
Sanāksmes dalībnieki uzsvēra, ka līdz ar kūlas ugunsgrēku posta apkarošanu un sabiedrības apziņas līmeņa paaugstināšanu ir jāapkaro arī kūlas dedzināšanas cēloņi. Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze izteica gatavību kūlas dedzināšanu uzskatīt par kritēriju tam, lai šo neapkopto teritoriju saimnieks nevarētu saņemt arī nacionālās subsīdijas. “Deg tur, kur nav kārtīga saimnieka,” uzsvēra M.Roze, norādot, ka jau tagad šādas saimniecības nevar kvalificēties un saņemt Eiropas maksājumus.
Savukārt Ministru prezidents A.Kalvītis izteica priekšlikumu publiskot šo nekārtīgo saimnieku uzvārdus un saimniecību nosaukumus, lai arī sabiedrība zina, kas jau šogad nesaņems Eiropas naudu. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume, šopavasar jau ir reģistrēti aptuveni 300 kūlas ugunsgrēki.
Ministru prezidents aktīvi vērsās pret “Latvijas dzelzceļa” jau ilgstoši piekopto praksi – uguns izmantošanu savu teritoriju sakopšanai. Tā ir nepieļaujama darbība, kas nodara postu arī tuvumā esošajiem mežiem, laukiem. Ministru prezidents norādīja, ka Satiksmes ministrijai ir jāapkopj ceļu malas un grāvji, jo kūlas ugunsgrēki un biezie dūmi var kļūt par avāriju cēloni uz ceļiem.
Kā uzsvēra Latvijas Ornitoloģijas biedrības prezidents Jānis Vīksne, šogad vēlais pavasaris ir radījis situāciju, ka nopietni tiek apdraudēta putnu ligzdošana un putnu perējumi, kūlas dedzināšana var nodarīt ārkārtīgi būtiskus postījumus. Uguns nekādā gadījumā nav uzskatāma par lauku ainavas sakopšanas veidu.
Tikšanās laikā “Vides projekti” prezentēja izstrādātās informatīvās kampaņas “Nededzini savu zemi!” videoklipu, kuru no 8.aprīļa demonstrēs televīziju kanālos, kā arī kampaņas vizuālos materiālus – plakātus, pastkartes, kuras savukārt plānots izplatīt pasta nodaļās, pašvaldībās un skolās.
Sanāksmes dalībnieki izteica gatavību arī finansiāli atbalstīt kūlas dedzināšanas apkarošanas kampaņu – bez maksas izsūtot pastkartes, plakātus, demonstrējot videoklipu televīzijā, iekļaujot šo tēmu TV raidījumos, gan aicinot nevalstiskās organizācijas vēl aktīvāk iesaistīties izglītojošā un skaidrojošā darbā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!