• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zviedrijas riksdāgs internetā ir vislabākais". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2000., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cilvēki grib zināt, kas viņus sagaida Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

06.09.2000., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Zviedrijas riksdāgs internetā ir vislabākais"

"Dagens Nyheter"

— 2000.08.28.

Zviedrijas valdība un riksdāgs ir vislabākie internetā visā Eiropas Savienībā.

Tomēr britu premjerministra Tonija Blēra mājas lapa mazdrusciņ pārspēj Jērana Pērsona lapu. Tas redzams rangu tabulā, ko ir sastādījis uzņēmums "Politics Online" un Māstrihtas vasaras universitāte.

Internetā vissliktākā ir Dānijas valdība un parlaments.

Pētījumā no visu 15 Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvjiem veidots panelis salīdzināja un ar atzīmi novērtēja katras valsts premjerministra, finansu un sociālo lietu ministrijas un parlamenta mājas lapās ievietoto informāciju.

Zviedrija saņēma visaugstāko kopējo punktu skaitu — 78 no 100, tālāk — Lielbritānija ar 73 un Grieķija ar 67. Pēdējās vietās — Luksemburga ar 43 un Dānija ar 33 punktiem. Zviedrijas riksdāga mājas lapa tika novērtēta kā vislabākā no visu 15 dalībvalstu parlamentiem, kamēr premjerministra un abu ministriju mājas lapas ieņēma otro vietu savā grupā. Pirmajā vietā atrodas Tonija Blēra mājas lapa, bet Jērans Pērsons dala otro vietu ar Lionelu Žospēnu, Džuliāno Amato un Antonio Guterešu. Dānijas premjerministra Pola Nīrupa Rasmusena mājas lapa pārliecinoši ieņēma pēdējo vietu.

"Mums vēl ir tālu līdz patiesi interaktīvām valdībām, kas gādātu, lai informācija ir viegli pieejama iedzīvotājiem. Gadskārtējais pētījums tomēr rāda, ka ES dalībvalstu valdības internetu ir ņēmušas nopietni un nopūlas, lai to izmantotu efektīvāk", teica "Politics Online" pārstāvis Fils Noubls.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!