• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar nebijušu vērienu būvniecības izstāde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas startēs Turīnā

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar nebijušu vērienu būvniecības izstāde

No 16. līdz 20. martam Ķīpsalā, Starptautiskajā izstāžu centrā, notiks 19. starptautiskā būvniecības industrijas izstāde “Māja I 2005”. Izstādes rīkotāji cer uz lielu apmeklētāju interesi, jo valstī vērojams būvniecības nozares uzplaukums.

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT 1” ģenerāldirektors Viesturs Tīle norādīja – būvniecības tirgū šobrīd ir novērojams kvalificētu speciālistu – arhitektu un būvnieku – deficīts. Gan šis apstāklis, gan citi faktori izraisījuši arī darbu izmaksu paaugstināšanos. Pieaug arī konkurence, un aizvien lielāka nozīme nozarē ir moderno tehnoloģiju izmantošanai. V.Tīle uzsvēra, ka būvniecības uzplaukums atspoguļo arī iedzīvotāju vēlmi sakārtot savu dzīves un darba vidi. Tāpēc likumsakarīgi, ka šogad auguši izstādes mērogi – ekspozīcija aizņems ne vien divus paviljonus, bet tiks izvietota arī vairāk nekā 8000 kvadrātmetru platībā izstāžu kompleksa ārpusē.
Projekta grupas direktors Oskars Bāgants pastāstīja, ka izstādē tiešo dalībnieku statusā piedalīsies vairāk nekā 450 uzņēmumu no 14 valstīm, bet tiek gaidīta arī daudzu citu valstu pārstāvju ierašanās. Protams, īpaša vietu izstādē būs Baltijas valstu būvniecības uzņēmumiem, instrumentu un celtniecības materiālu ražotājiem, kā arī citiem ar būvniecības nozari saistīta biznesa pārstāvjiem. O. Bāgants ar gandarījumu uzsvēra, ka par sasniegtu uzskatāms savulaik izvirzītais mērķis – padarīt izstādi par nozīmīgāko šāda veida pasākumu Baltijas valstīs. Paredzams, ka izstādes laikā notiks ne mazums interesantu biznesa tikšanos, un, iespējams, tiks noslēgti arī Latvijas uzņēmējiem nozīmīgi darījumi.
Izstādes organizēšanā piedalās arī Ekonomikas ministrijas (EM) Būvniecības departaments un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. EM Būvniecības departamenta direktora vietnieks Andris Kiškurno uzsvēra, ka izstāde būs svarīgs notikums gan būvniekiem, gan pasūtītājiem. Viņš norādīja, ka salīdzinājumā ar 2003. gadu pērn būvniecības tirgus pieaudzis par 13 procentiem un strauja attīstība vērojama gan savrupmāju, gan daudzdzīvokļu ēku sektorā. Aktīvi noris arī būvniecības eksports, proti, Latvijas uzņēmēji pievēršas ārvalstu tirgiem, savukārt citu valstu būvniecības kompānijas izlūko Latvijas tirgus iespējas.
Vēl viena izstādes rīkotāju sadarbības partnera – Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācijas – direktors Žanis Šulcs pastāstīja, ka izstādē piedalīsies apmēram puse no asociācijā ietilpstošajiem uzņēmumiem, kuri cer uz vērtīgu biznesa kontaktu veidošanas iespējām. Ž. Šulcs uzsvēra, ka mūsu valsts būvmateriālu ražotāji ir gatavi pilnvērtīgai konkurencei starptautiskajā tirgū, jo spēj piedāvāt modernu un pieprasītu produkciju.
Pērn izstādi apmeklēja vairāk nekā 51 tūkstotis cilvēku, ne mazāk interesentu tiek gaidīts arī šogad.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!