• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Austrijas prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Nīderlandes premjerministra

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Austrijas prezidenta

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 4.martā saņēma vēstuli no Austrijas prezidenta Heinca Fišera, kurā viņš raksta, ka prezidentes “skaidrojums par Otrā pasaules kara sekām Baltijas valstīm, īpaši ņemot vērā arī Austrijas 1938.gada pieredzi, bauda manu pilnīgu izpratni”. “Jūsu rūpes, pienācīgi norādot, ka 1945.gada 9.maija uzvara pār Otrā pasaules kara šausmām Jūsu zemei nozīmēja sākumu nelaimīgajai valsts neatkarības zaudēšanai, man šķiet ļoti pamatotas,” raksta Austrijas prezidents.
Austrijas prezidents arī atzīmē, ka no šīs vēstules izriet divas būtiskas sakarības: no vienas puses, godīga un atvērta attieksme pret pagātni ir smaga mācību stunda, kura katrai sabiedrībai jāveic pašai; no otras puses, tas kaimiņattiecībās veicina uzticēšanos un izpratni. Kā eiropieši ar 20.gadsimta rūgto pieredzi, kas, gadsimtam noslēdzoties, atrisinājās laimīgi, mēs ļoti labi zinām, ka pagātnes pārvarēšana un kaimiņattiecību veidošana pieder pie smagākās politisko attiecību sfēras, vēstulē norāda Austrijas prezidents.
H.Fišers vēstulē augstu novērtē Latvijas sasniegumus kopš neatkarības atjaunošanas: “Latvija ir vērtīga un panākumiem bagāta ES dalībvalsts, ko Austrija kā partnere mazo un vidējo valstu grupā augstu novērtē.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!