• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Nīderlandes premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Nīderlandes premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 7.martā, saņēma vēstuli no Nīderlandes premjerministra Jana Petera Balkenendes, kurā Nīderlandes premjerministrs uzsver, ka “nav nekāds pārsteigums, ka tādi notikumi kā gaidāmie 9.maija piemiņas pasākumi Maskavā izraisa spēcīgas emocijas par Otrajā pasaules karā notikušo, tostarp kara šausmas, okupāciju un to, kas notika Jūsu valstī pēc 1945.gada”. Viņš arī piebilst, ka “diskusija nacionālā un starptautiskā līmenī var palīdzēt tikt skaidrībā ar pagātni”.
Premjerministrs akcentē, ka jau šā gada 18.janvārī Hāgā ir sacījis, ka “saprotu šīs divējādas izjūtas, kādas Jūsu valstī valda par atbrīvošanu no nacisma pirms 60 gadiem. Tas manu cieņu pret Jūsu lēmumu būt Maskavā padara pat vēl lielāku. Es arī atceros Jūsu svarīgos izteikumus par to nesenajā NATO galotņu sanāksmē”.
Nīderlandes premjers vēstulē raksta, ka šobrīd “mūsu valstis ir apņēmības pilnas konsolidēt sadarbību NATO un ES, kas ietver sevī konstruktīvus sadarbības ceļus ar ES un NATO kaimiņiem. Nīderlande šos izaicinājumus ir gatava pieņemt un nākotnē gatavojas to darīt sadarbībā ar Latviju”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!