• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā (pasniedzot 2004.gada Lielo mūzikas balvu Gidonam Krēmeram un "Kremerata Baltica") Latvijas Nacionālajā operā 4.martā:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103113

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Austrijas prezidenta

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā (pasniedzot 2004.gada Lielo mūzikas balvu Gidonam Krēmeram un “Kremerata Baltica”) Latvijas Nacionālajā operā 4.martā:

Uz zemeslodes zem saules ir ārkārtīgi daudz cilvēku, un uz zemeslodes zem saules ir tāda valsts Latvija, kas, paldies Dievam, ir atgriezusies pasaules kartēs, ir ieņēmusi savu vietu nāciju saimē, bet Latvijai vēl arvien ir jāturpina iekarot savu vietu uz pasaules iedzīvotāju mentālās kartes. Ir jāiezīmē, ka ir tāda tauta latvieši, ir tāda valsts Latvija zem saules un kāda tā izskatās, kas tajā notiek.
Man kā Valsts prezidentei, es uzskatu, ir viegls darbs tādā ziņā, ka es ar pilnu pārliecību varu teikt, ka šī valsts ir iekarojusi savu vietu zem saules dažādos veidos, un viens no tiem ir caur mūziku un mūziķiem. Tādēļ es ar prieku šovakar sveicu visus Lielās mūzikas balvas ieguvējus – viņi ir mūsu vislabākie vēstnieki ārzemēs, viņi ir mūsu valsts zīmols, viņi ir tie, kurus atpazīst un kuri iekaro citus sirdis. Šo mūziķu starpā Gidons Krēmers ilgus gadus ir bijis īsts savas dzimtās zemes patriots, ir nesis arī jau cauri dzelzs aizkaram šīs zemes sasniegumu slavu kopā ar sava talanta izcilību, savas vijoles spēles burvību. Viņš ir iekarojis vietu pasaulē un vārdu pasaulē, un šajā milzīgajā pasaulē, kur ir tik daudz cilvēku un tik daudz arī talantīgu mūziķu, pasaules vārdu iekarot nav nieka lieta.
Gidonam Krēmeram ir pasaules vārds, un tamdēļ jo īpaši Latvija ir ar viņu lepna, lepna ar visiem viņa sasniegumiem, ar visu, ko viņš ir darījis mūzikas labā, to mūziķu un komponistu labā, kurus citur pasaulē nepazīst, mūsu jauniešu un mūsu kaimiņzemju, brāļu zemju igauņu un lietuviešu jauniešu labad, radot savu ansambli “Kremerata Baltica”. Un šodien, kad esmu uzaicināta pasniegt viņam tik ļoti pelnīto Lielās mūzikas balvu 2004, man ir jāizpilda kāds valsts parāds, jo valsts Gidonam Krēmeram ir parādā arī Triju Zvaigžņu ordeni. Pirms es pasniedzu viņam Lielās mūzikas balvu, es vēlētos izmantot šo neordināro situāciju un Gidonam Krēmeram pasniegtu Triju Zvaigžņu ordeni, jo viņš ir tiešām spoža zvaigzne, kas mirdz pasaulē Latvijas labā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!