• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžetu izdevumu klasifikāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2005., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par papildinājumiem nekustamā īpašuma nodokļa prognozes saskaņošanā ar pašvaldībām

Vēl šajā numurā

03.03.2005., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžetu izdevumu klasifikāciju

Ministru kabinets otrdien, 1.martā, apstiprinājis Finanšu ministrijas izstrādātos noteikumus par budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām, kas ir saistoši visām valsts un pašvaldību iestādēm.
Budžetu izdevumu klasifikācija atbilstoši ekonomiskajām kategorijām kodificē izdevumu veidus, lai nodrošinātu informācijas sistematizēšanu, apkopošanu un apstrādi.
Budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām lietošana nodrošina: budžeta līdzekļu izlietojuma uzskaiti un kontroli; iespēju analizēt budžeta līdzekļu izlietojumu; iespēju sniegt sabiedrībai pārskatāmu informāciju par budžeta izdevumiem.
Budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām veido kodi, kas aizvieto izdevumu veidu pēc ekonomiskās būtības nosaukumus, kodu nosaukumi un skaidrojumi kodu lietojumam.
Līdz šim budžeta izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām noteica Finanšu ministrijas rīkojums. Ministru kabineta noteikumi ir papildināti atbilstoši aktuālajai situācijai, piemēram, precizējot ISPA projektu nosaukumus, kuri, sākot ar 2004.gada 1.maiju, kļuvuši par Kohēzijas fonda finansētiem projektiem, kā arī ieviešot jaunus kodus saistībā ar Finanšu ministrijas maksājumiem par valsts parāda apkalpošanu.
Pilns noteikumu par budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši ekonomiskajām kategorijām teksts un pielikumi atrodami Finanšu ministrijas mājaslapā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!