• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmi Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Beļģijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmi Lietuvā

Šonedēļ, no 28.februāra līdz 1.martam, Lietuvā tikās Baltijas valstu aizsardzības ministri – Latvijas aizsardzības ministrs Einars Repše, Igaunijas aizsardzības ministrs Jāks Jērīts un Lietuvas aizsardzības ministrs Gedimins Kirkils.
Aizsardzības ministri pārrunāja Baltijas valstu savstarpējo sadarbības projektu attīstību – Baltijas aizsardzības koledžas projektu (BALTDEFCOL), vienoto gaisa telpas kontroles sistēmu (BALTNET), Baltijas jūras spēku ekskadru (BALTRON) u.c., kā arī NATO īstenoto Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operāciju.
Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi par Baltijas valstu dalību starptautiskajās operācijās, kā arī apspriesta Eiropas Drošības un aizsardzības politikas (EDAP) attīstība un dalība ES kaujas grupās. Ministri uzsvēra, ka, attīstot ES militārās spējas, jāizvairās no nevajadzīgas konkurences ar NATO. Tika atzīmēts, ka NATO kā kolektīvās aizsardzības organizācija joprojām saglabā savu centrālo lomu eiroatlantiskās drošības jautājumu risināšanā.
Baltijas valstu aizsardzības ministri pārrunāja arī nepieciešamību atbalstīt Ukrainas mērķi integrēties eiroatlantiskajās struktūrās un palīdzēt tās drošības un aizsardzības reformu īstenošanā, kā arī dalīties pieredzē ar Dienvidkaukāza reģiona un Dienvidaustrumeiropas reģiona valstīm aizsardzības un drošības reformu ieviešanai šajās valstīs. Ministri izteica gatavību dalīties pieredzē ar Kazahstānu un Uzbekistānu miera uzturēšanas bataljonu veidošanā.
Sanāksmes noslēgumā Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīja trīspusēju vienošanos par sadarbību starp Baltijas valstu aizsardzības ministrijām, savukārt Latvijas aizsardzības ministrs E.Repše un Lietuvas aizsardzības ministrs G.Kirkils parakstīja divpusējo vienošanos par Latvijas un Lietuvas sadarbību vides aizsardzībā.
Saskaņā ar Baltijas valstu trīspusējās sadarbības plānu šādas tikšanās parasti notiek divas reizes gadā. Iepriekšējā tikšanās bija 2004.gada jūnijā Latvijā, bet nākamā plānota 2005.gada rudenī Igaunijā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!