• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienoto spēku pavēlniecības komandiera vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmi Lietuvā

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienoto spēku pavēlniecības komandiera vizīti Latvijā

Pirmdien, 28.februārī, Aizsardzības ministrijā viesojās Apvienoto spēku pavēlniecības, kas atrodas Brunsumā, Dānijā, komandieris ģenerālis Gerhards V.Beks.
Tiekoties ar ģenerāli G.V.Beku, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs uzsvēra, ka šis gads bijis viens no izaicinājumiem bagātākajiem gadiem, kad apgūta jauna pieredze, piedaloties NATO un ES aizsardzības struktūrās. Viens no nozīmīgākajiem darbiem ir valdībai iesniegtais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vidēja termiņa attīstības plāns.
Kā nākamos svarīgos uzdevumus valsts sekretārs uzsvēra Baltijas gaisa telpas kontroles nodrošināšanu, glābšanas un meklēšanas jautājumu risināšanu, kā arī NBS profesionalizāciju un dalību starptautiskajās operācijās. Valsts sekretārs arī apliecināja, ka pašlaik Latvijā tiek izvērtētas iespējas dalībai Afganistānas provinču atjaunošanas grupās.
Savukārt Apvienoto spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis G.V.Beks izteica atzinību par jau līdzšinējo Latvijas ieguldījumu starptautiskajā operācijā, kā arī atzina, ka Afganistānas atjaunošanas grupu darbs ir ļoti nozīmīgs solis šīs valsts attīstībā. Tikai pēc demokrātiskām vēlēšanām varēs spriest par pārmaiņām valsts politikā un ekonomikas izaugsmē. Ģenerālis sarunās arī apliecināja, ka lai nodrošinātu pilnvērtīgu Gaisa telpas kontroli un drošību, ir jāveic personāla apmācību.
Ģenerālis Gerhards V.Beks tikās arī ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera p.i. NBS štāba priekšnieku brigādes ģenerāli Juri Kiukucānu un iepazinās ar NBS uzdevumiem un attīstības gaitu, Gaisa telpas kontroles un glābšanas un meklēšanas jautājumiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!